Ondanks de penibele situatie heeft Van Rijthoven het nooit opgegeven: "Eigenlijk is de hoop nooit verloren natuurlijk totdat de laatste bal geslagen is. Het was mijn taak om gewoon hem ballen te blijven geven. Ik speelde niet mijn beste tennis en ik was er een tijdje uit geweest natuurlijk. Ik ben blij dat ik erdoor ben gekomen."
Maar liefst zeven keer begaf de Nederlander zich op de rand van de afgrond: "Zeven matchpoints, dat zijn er nogal wat. Daarvan waren er een paar op zijn eigen service. Een keer speelt hij een goede service van links naar binnen en daar kom ik nog maar net achter en die prik ik eroverheen. Hij kan hem eigenlijk wegtikken, maar slaat hem onderin het net."
Helaas heeft Van Rijthoven nog altijd fysieke problemen: "De rug is gewoon een probleem geweest de laatste paar weken. Dat is nu geen ander verhaal. Hij was nog steeds megastijf. Er kon niks kapot, dus ik kan er wel gewoon mee spelen, maar het ging niet van een leien dakje.
US Open
US Open | "Dat pepte me heel erg op" - Alcaraz onthult hoe actiefilm hem motiveerde voor finale
14/09/2022 OM 09:56

US Open | Herbeleef in samenvatting de wonderlijke wederopstanding van Van Rijthoven

In de tweede ronde wacht wereldtopper Casper Ruud. Van Rijthoven hoopt tegen de Noor een minder spannende wedstrijd te spelen: "Ik hoop het zeker niet zo ver te laten komen."

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
US Open
US Open | Swiatek ziet Serena Williams als voorbeeld: "Zij gebruikte de druk als intimidatie"
13/09/2022 OM 12:10
US Open
US Open | Alcaraz openhartig: "In de tweede set werd ik erg gespannen"
12/09/2022 OM 15:41