Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Mis bij laatste Grand Slam geen punt van Nadal, Medvedev en Nederlanders via discovery+

Kevin van Nunen

Geupdate 27/08/2022 om 12:07 GMT+2

Sportliefhebbers komen prima aan hun trekken bij Eurosport en discovery+. De Vuelta a España is al gestart en maandag 29 augustus begint ook de US Open. Dankzij het tijdsverschil met New York bijten beide evenementen elkaar niet en kun je alles zien of reclamevrij streamen. Van Alcaraz tot Kyrgios en van Nadal tot Van Rijthoven, je hoeft van de laatste Grand Slam van 2022 geen bal te missen!

De US Open staat garant voor spektakel op Eurosport en discovery+

Foto: Eurosport

De Nederlandse tennissers zijn bezig aan een goed jaar, wat tijdens de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon wel al is gebleken. Botic van de Zandschulp is nu de nummer 23 van de wereld en hoopt na zijn plek in de kwartfinale van de US Open vorig jaar opnieuw een puike prestatie te leveren. Van de Zandschulp, Tim van Rijthoven en Tallon Griekspoor konden op Wimbledon slechts door de absolute wereldtop worden afgestopt.
En nu? Nu voegt Gijs Brouwer zich als vierde Nederlander bij de andere drie. Het lukte de 26-jarige Brouwer als nummer 184 van de wereld om zich door de kwalificaties heen te slaan. Hij debuteert in New York op het allerhoogste podium, dat van de Grand Slams.
Alle ingrediënten zijn aanwezig om twee weken lang volop te genieten van toptennis, terwijl wordt toegewerkt naar de climax op zondag 11 september met de finale bij de mannen in het Arthur Ashe Stadium.
Overdag wielrennen met de Vuelta, ’s avonds US Open op de kanalen Eurosport 1 en Eurosport 2 plus natuurlijk discovery+. De partijen starten vanaf maandag 29 augustus dagelijks om 17:00 uur waarna tot in de nacht wordt getennist, vanwege het tijdsverschil van zes uur tussen New York en Nederland.
picture

US Open | Van de Zandschulp door naar kwartfinales

Van Rijthoven

Het commentaar tijdens de US Open wordt verzorgd door onder anderen Kristie Boogert, Abe Kuijl, Mariëtte Pakker, Robbert Reimering en David Avakian. Wil je zelf een partij uitkiezen om te bekijken en reclamevrij kijken? Kies dan voor een livestream op discovery+, waar je de gehele US Open lang geen punt hoeft te missen!
Dankzij de goede prestaties op de Grand Slams en tijdens Wimbledon in het bijzonder ontstaat er weer tenniskoorts in Nederland. Van Rijthoven was een regelrechte zomerhit en hij hoopt zijn doorbraak in New York een mooi vervolg te kunnen geven. Helaas ontbreekt de man die hem vorige keer versloeg, Novak Djokovic, vanwege visumproblemen als gevolg van het niet nemen van een coronaprik.
picture

US Open | Superieure Medvedev ontzegt Djokovic Calendar Slam

Medvedev

Tegenover de absentie van Djokovic staat de rentree van titelverdediger Daniil Medvedev, die tevens zijn nummer één-positie verdedigt, terwijl Nadal een gooi doet naar het winnen van zijn 23ste Grand Slam, wat een verbetering van zijn record zou betekenen.
Carlos Alcaraz wordt door sommigen naar voren geschoven als favoriet om zijn eerste Grand Slam te winnen. Bijvoorbeeld door Nick Kyrgios, op Wimbledon nog verliezend finalist. En wat kan de Italiaan Jannik Sinner, die in Londen nog te sterk was voor het Spaanse supertalent.
Bij de vrouwen is het de vraag of Iga Swiatek weer diverse partijen op rij weet te winnen. De Poolse nummer één verloor op Wimbledon na lange tijd weer eens en lijkt het juiste spoor sindsdien een beetje kwijt, terwijl er met de US Open toch echt weer een belangrijk toernooi aanstaande is.
Emma Raducanu verdedigt haar titel en ook Coco Gauff lijkt één van de uitdagers van Swiatek te worden, terwijl Serena en Venus Williams mogelijk hun laatste kunstje opvoeren. Aranxta Rus is voorlopig de Nederlandse hoop bij de vrouwen in het hoofdtoernooi.
picture

US Open| Qualifier Raducanu (18) pakt historische titel zonder setverlies

Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie