Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Nadal lacht beschuldigingen over voorkeursbehandeling rond serviceklok weg - "Wat een grap"

Tobias Kappelle

Geupdate 31/08/2022 om 13:16 GMT+2

Rafael Nadal heeft na zijn overwinning op Rinky Hijikata een grappige aanvaring gehad met een journalist. Het onderwerp van discussie was de overtuiging dat Nadal te veel tijd neemt bij het serveren en zelfs een voorkeursbehandeling zou krijgen van de scheidsrechters. De Spanjaard lachte deze beschuldigingen echter weg en leek de beschuldigingen niet erg serieus te nemen.

US Open | Een samenvatting van de wedstrijd tussen Nadal en Hijikata

De basis van de vraag ligt in een opmerking van John McEnroe tijdens Roland Garros. De Amerikaanse analist zei toen dat Nadal zich niet aan de serviceklok van 25 seconden hield in zijn partij tegen Novak Djokovic en te langzaam was voordat hij begon met serveren.

McEnroe

Een aanwezige journalist vroeg Nadal wat hij ervan vond dat analisten zoals McEnroe naar voren hebben gebracht dat hij de regels niet volgt. De verslaggever voegde er bovendien aan toe dat het erop lijkt dat de umpires de regel niet handhaven bij Nadal. "Denk je dat dit een schaduw werpt over je verder excellente carrière? Want het lijkt erop dat er andere regels zijn voor Nadal dan voor de rest", zo was de vraag.
Nadal moest lachen om de vraag: "Ja, wat een grap. Ik heb al heel veel waarschuwingen gehad tijdens mijn carrière. Nooit voor het slopen van een racket of iets anders raars op de baan, maar wel voor de serviceklok. Ik heb het probleem dat ik heel veel zweet, als je in deze vochtige omstandigheden speelt."

Handdoeken

"Het grootste probleem van de laatste jaren is dat de ballenjongens geen handdoekjes meer komen brengen", zo vervolgde Nadal zijn betoog. "Je moet helemaal naar de verste hoek van de baan om een handdoek te pakken. Voor spelers zoals ik, die veel zweten, betekent dit dat je in de problemen komt met de tijd als je de handdoek pakt. Daarom ga ik niet heel vaak, maar ik denk niet dat ik anders behandeld wordt dan de rest."
De journalist was na dit antwoord echter nog niet klaar met prikkelende vragen stellen: "Dus alleen omdat jij zeel zweet, zouden andere regels voor jou moeten gelden?"

Regels

Nadal moest opnieuw lachen voor hij antwoord gaf: "Dat heb ik nooit gezegd. Ik leef de regels na. Als ik er langer dan 25 seconden over doe om te serveren, krijg ik telkens een waarschuwing. Zo niet, check dan de klok. Ik denk niet dat ik een andere behandeling krijg. Ik snap niet dat John hoe John dat kan zeggen op TV, maar ik zal nog wel even een gesprekje met hem hebben", zei Nadal met een knipoog.

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie