Jean-Julien Rojer won met zijn dubbelpartner uit El Salvador, Marcelo Arévalo, met 6-3, 6-4 van de twee Kroaten Mate Pavic en Nikola Mektic.
Eerder in het toernooi was Wesley Koolhof met zijn vaste dubbelpartner Neal Skupsi een maatje te groot voor het Braziliaans-Portugese duo Marcelo Demoliner en João Sousa.

US Open | De hoogtepunten van de kwartfinale tussen Mektic/Pavic en Arevelo/Rojer

US Open
US Open | "Dat pepte me heel erg op" - Alcaraz onthult hoe actiefilm hem motiveerde voor finale
14/09/2022 OM 09:56

Sterk seizoen

Koolhof en Rojer kennen beiden een sterk seizoen met hun dubbelpartners. Rojer pakte de eindoverwinning op Roland Garros en Koolhof won dit seizoen in het dubbelspel al zes toernooien. De 33-jarige Koolhof wacht echter nog steeds op zijn eerste Grand Slam.
De twee Nederlanders kwamen vorig jaar nog samen in actie op de Olympische Spelen in Tokio. Rojer moest zich toen na de eerste ronde terugtrekken vanwege een coronabesmetting.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
US Open
US Open | Swiatek ziet Serena Williams als voorbeeld: "Zij gebruikte de druk als intimidatie"
13/09/2022 OM 12:10
US Open
US Open | Alcaraz openhartig: "In de tweede set werd ik erg gespannen"
12/09/2022 OM 15:41