Bij het enkelspel strijden, voor het eerst, zestien tennissers om de felbegeerde titel. Bij de vrouwen doen Diede de Groot, Aniek van Koot en Jiske Griffioen een gooi naar de winst. Bij de mannen zijn dat Tom Egberink, Ruben Spaargaren en Maikel Scheffers.
Bovendien komen ook bij de Quads, met Niels Vink en Sam Schröder, twee Nederlanders in actie. In die klasse hebben de atleten zowel een beperking aan de armen als aan de benen.

Wimbledon | Schroder profiteert in finale rolstoeltennis van frustraties bij dubbelpartner Vink

US Open
US Open | "Dat pepte me heel erg op" - Alcaraz onthult hoe actiefilm hem motiveerde voor finale
14/09/2022 OM 09:56

Calendar Slam

Diede de Groot gaat in New York op zoek naar haar Calendar Slam. De huidige nummer een van de wereld moet dan na haar winst op de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon ook de US Open winnend afsluiten.
De kans dat De Groot dit voor elkaar krijgt is zeker niet klein, ze won namelijk de vier voorgaande edities in New York. Voor Jiske Griffioen is het haar eerste optreden op de US open sinds 2015.

Wimbledon | Bekijk de hoogtepunten van de finale van Diede de Groot

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open ben je ook bij het rolstoeltennis bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slam zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
US Open
US Open | Swiatek ziet Serena Williams als voorbeeld: "Zij gebruikte de druk als intimidatie"
13/09/2022 OM 12:10
US Open
US Open | Alcaraz openhartig: "In de tweede set werd ik erg gespannen"
12/09/2022 OM 15:41