Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Us Open | Outsider Kyrgios combineert tirades nu eindelijk met prestaties

Maurits ten Kate

Geupdate 09/08/2022 om 16:16 GMT+2

De tijden dat Nick Kyrgios meedeed als spectaculaire opvulling van toernooien zijn definitief voorbij. Oké, de scheldkannonades van de Australiër zijn er nog altijd, maar deze gaan nu ook gepaard met goede prestaties op de baan. Met de US Open in zicht is Kyrgios gezien zijn vorm van dit seizoen een goeie outsider voor de titel.

Nick Kyrgios in Washington D.C.

Foto: Getty Images

Dat Kyrgios de goede weg heeft ingezet, zagen we op het heilige gras op Wimbledon, waar de Australiër de finale haalde. Hij zou die finale uiteindelijk verliezen van Novak Djokovic, maar nog nooit was de huidige nummer 33 van de wereldranglijst zo ver gekomen in een Grand Slam.
Voor het eerst twee weken in een toernooi zitten, eiste uiteindelijk wel zijn tol voor Kyrgios. De ervaring van Djokovic, die al in tientallen Grand Slam-finales actief is geweest, gaf uiteindelijk de doorslag, maar het moet de Australiër goed doen dat hij ook kan leveren op de echt grote podia.
Na afloop van die partij had Kyrgios er echter wel even genoeg van, zo gaf hij aan in het on-court interview.
picture

Wimbledon | “Hij is een beetje een God” - Kyrgios na nederlaag in finale tegen Djokovic

Goede voorbereiding

Nu het hardcourtseizoen is begonnen, is het ook tijd voor Kyrgios om serieus te gaan oogsten. Hardcourt en gras zijn met de geweldige service van de Australiër enorm geschikte ondergronden om goede resultaten op te halen.
En dat Kyrgios ook richting de US Open goed bezig is, toonde hij afgelopen week door de titel bij het ATP-500 toernooi in Washington te veroveren. Het was de eerste toernooizege sinds 2019, toen Kyrgios in Washington ook de sterkste was.

Pet

Als de pet (letterlijk) dus maar goed staat bij Kyrgios, dan is de man tot grootse dingen in staat. Hij lijkt eindelijk een goede mix te hebben gevonden tussen zijn persoonlijke leven en zijn tenniscarrière. De uitbarstingen op de baan zijn er nog wel, maar de Australiër lijkt deze tirades nu te kunnen omzetten in positieve energie, ook al lijkt er dat van de buitenkant niet op.
Al met al wordt het interessant om te zien wat Kyrgios klaar gaat spelen op Flushing Meadows. Zijn huidige ranking (33) is zeker niet het plafond voor het enfant terrible, en met al een titel op zak moet het vertrouwen om in New York mooie dingen te laten zien op dit moment groter dan ooit zijn.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie