Het was niet meer dan terecht dat Ruud de finale bereikte, want hij was in alle opzichten beter dan de Rus. Des te groter was de verrassing dat Khachanov aan het einde van de derde set plots door de service van Ruud brak, om daarmee een vierde set af te dwingen.
In die vierde set liep Khachanov, zoals gedurende een groot deel van de partij, achter de feiten aan. Hij werd binnen de kortste keren gebroken, leverde nogmaals zijn service in en kon dat niet meer goedmaken. Dat dit niet lukte, had alles te maken met de kracht en sterkte van Ruud.

US Open | Ruud beslist tiebreak in zijn voordeel na rally van 55 slagen met Khachanov

US Open
US Open | "Dat pepte me heel erg op" - Alcaraz onthult hoe actiefilm hem motiveerde voor finale
14/09/2022 OM 09:56

55 slagen

Ruud leverde tijdens de tweede set gedurende vijf games slechts één punt in, waarmee hij achteraf een fundering legde onder het verschil ten opzichte van Khachanov. Ook de manier waarop hij de eerste set in een tiebreak naar zich toetrok, mocht er zijn: hij rondde een rally van maar liefst 55 slagen succesvol af.
Zo waren er meer momenten waarop Ruud zijn beste slagen tevoorschijn toverde op de momenten waarop hem dit het beste uitkwam. Met versnellingen, passeerslagen en groundstrokes wist hij Khachanov tot het uiterste te dwingen en zelf het hoogste niveau van beiden te bereiken.

Alcaraz of Tiafoe

Ruud stond eerder dit jaar ook op Roland Garros al in de finale van een Grand Slam. Toen verloor hij vrij kansloos van gravelkoning Rafael Nadal. Dit keer komt Ruud uit tegen Carlos Alcaraz of Frances Tiafoe. Als Alcaraz zijn tegenstander wordt, volgt een direct duel om eerste Grand Slam-winst en de status van nummer één van de wereld.
Stuit Ruud – die in de tweede ronde nog afrekende met Tim van Rijthoven – zondag op Tiafoe? Dan begint hij aan die partij in de wetenschap dat hij na de US Open sowiseso de nieuwe nummer één is.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
US Open
US Open | Swiatek ziet Serena Williams als voorbeeld: "Zij gebruikte de druk als intimidatie"
13/09/2022 OM 12:10
US Open
US Open | Alcaraz openhartig: "In de tweede set werd ik erg gespannen"
12/09/2022 OM 15:41