John McEnroe is onder de indruk van de transformatie van Nick Kyrgios, zowel op als naast de baan. “Het is echt een verschil tussen dag en nacht. Ik en eigenlijk de hele tenniswereld smeken hem hier al jaren om. Kom in je beste vorm, focus op je kwaliteiten en het wordt iets ongelooflijks voor jezelf en iets ongelooflijks voor de tenniswereld.”
De 27-jarige Kyrgios stond niet bekend om zijn professionaliteit naast de baan, maar lijkt de knop omgezet te hebben. Hij maakt dit seizoen indruk met een finaleplaats op Wimbledon en een geweldige overwinning in de vierde ronde van de US Open tegen Daniil Medvedev.

US Open | Winnaar Kyrgios ontneemt Medvedev zijn status als nummer één van de wereld

US Open
US Open | "Dat pepte me heel erg op" - Alcaraz onthult hoe actiefilm hem motiveerde voor finale
14/09/2022 OM 09:56

Faalangst

“Toen ik hem drie maanden geleden zag bij het begin van het gravelseizoen dacht ik: ‘Wacht eens even, wat is er met hem gebeurd?’ Dat was heel mooi om te zien. Ik denk dat hij eerder wel realiseerde hoe goed hij was, maar bang was om te falen.”
McEnroe denkt dat Kyrgios eindelijk zijn volledige potentieel kan tonen aan de tenniswereld. “Hij is vastberaden om nu ook echt Grand Slams te gaan winnen en het zou geweldig zijn als dat ooit gebeurt.”

Kwartfinale

Kyrgios neemt het na zijn winst op Medvedev in de kwartfinale op tegen de Rus Karen Khachanov. Hij won met 4-6, 6-3, 6-1, 4-6, 6-3 van Pablo Carreño Busta. De partij staat dinsdagavond op de planning.

US Open | Khachanov knokt zich in vijf zware sets voorbij Carreño Busta

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
US Open
US Open | Swiatek ziet Serena Williams als voorbeeld: "Zij gebruikte de druk als intimidatie"
13/09/2022 OM 12:10
US Open
US Open | Alcaraz openhartig: "In de tweede set werd ik erg gespannen"
12/09/2022 OM 15:41