Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Vink slaat na Roland Garros in New York weer toe in finale tegen Schröder

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 12/09/2022 om 01:24 GMT+2

Niels Vink mag zich behalve winnaar van Roland Garros ook kampioen noemen op de US Open. De negentienjarige was in New York in een Nederlands onderonsje te sterk voor zijn dubbelpartner Sam Schröder. Het werd 7-5 6-3.

US Open | Vink slaat na Roland Garros in New York weer toe in finale tegen Schröder

Vink is inmiddels de nummer één van de wereld en stond voor de derde keer op rij in een finale tegen Schröder (22), met wie hij zaterdag nog het dubbelspel won. Vink won op Roland Garros, Schröder trok Wimbledon naar zich toe en nu is het weer de beurt aan Vink.
Het is voor Vink zijn tweede Grand Slam-zege en daarmee wordt 2022 definitief het jaar van zijn doorbraak, met overwinningen op het allerhoogste niveau. Vorig jaar rond deze tijd ging de finale van de US Open nog verloren.
picture

US Open | Schröder/Vink blijft maar winnen en verdedigt titel in New York met succes

Alcott

Dylan Alcott was toen de grote man, maar de Australiër is inmiddels gestopt en Schröder en Vink vullen razendsnel de leegte op die Alcott achterliet. Beiden wonnen dit jaar twee Grand Slams.
Voor Vink staat de teller op twee en daarmee nadert hij Schröder, die op drie staat. De verwachting is dat beiden die erelijst de komende jaren verder uitbreiden.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie