Vink is inmiddels de nummer één van de wereld en stond voor de derde keer op rij in een finale tegen Schröder (22), met wie hij zaterdag nog het dubbelspel won. Vink won op Roland Garros, Schröder trok Wimbledon naar zich toe en nu is het weer de beurt aan Vink.
Het is voor Vink zijn tweede Grand Slam-zege en daarmee wordt 2022 definitief het jaar van zijn doorbraak, met overwinningen op het allerhoogste niveau. Vorig jaar rond deze tijd ging de finale van de US Open nog verloren.

US Open | Schröder/Vink blijft maar winnen en verdedigt titel in New York met succes

US Open
US Open | "Dat pepte me heel erg op" - Alcaraz onthult hoe actiefilm hem motiveerde voor finale
14/09/2022 OM 09:56

Alcott

Dylan Alcott was toen de grote man, maar de Australiër is inmiddels gestopt en Schröder en Vink vullen razendsnel de leegte op die Alcott achterliet. Beiden wonnen dit jaar twee Grand Slams.
Voor Vink staat de teller op twee en daarmee nadert hij Schröder, die op drie staat. De verwachting is dat beiden die erelijst de komende jaren verder uitbreiden.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
US Open
US Open | Swiatek ziet Serena Williams als voorbeeld: "Zij gebruikte de druk als intimidatie"
13/09/2022 OM 12:10
US Open
US Open | Alcaraz openhartig: "In de tweede set werd ik erg gespannen"
12/09/2022 OM 15:41