"We zullen de opkomst van Carlos Alcaraz in het internationale mannentennis voor altijd blijven herinneren", vertelde Wilander aan Eurosport.
"Alcaraz zou op een bepaald moment altijd wel de nummer 1-positie bereiken, maar om het hem hier te zien, op één van de grootste tennispodia in de wereld, is absoluut historisch."
"Hij is zo volwassen, zowel buiten de baan als erop. Die twee gaan hand in hand. Zijn houding is bijna onwerkelijk. Het is ongelooflijk. De meest constante speler wordt de nummer 1 van de wereld en Ruud wordt de nummer 2 van de wereld. Hij gaat de komende 10 jaar ook nergens heen," aldus Wilander."
US Open
US Open | "Dat pepte me heel erg op" - Alcaraz onthult hoe actiefilm hem motiveerde voor finale
14/09/2022 OM 09:56

US Open | Alcaraz beleeft doorbraak in New York en pakt naast eerste Slam ook nummer 1-positie

"Bevoorrecht om dit mee te maken"

Clijsters voegde daaraan toe. "De spanning van deze wedstrijd, met alles wat op het spel stond, was ongelooflijk om te zien."
"De opluchting voor Alcaraz om dit te delen met zijn team. Het is prachtig en ik voel me bevoorrecht om het van dichtbij mee te maken. Dit is een ongelooflijk gevoel."
"Het laat gewoon zien hoe hij vanaf het begin zo toegewijd is aan deze sport, en om dit tennis te spelen aan het einde van een Grand Slam is absoluut geweldig."
"Ook Casper Ruud mag enorm trots op zichzelf zijn, want dit was een geweldig jaar voor hem", zo besluit de Belgische.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
US Open
US Open | Swiatek ziet Serena Williams als voorbeeld: "Zij gebruikte de druk als intimidatie"
13/09/2022 OM 12:10
US Open
US Open | Alcaraz openhartig: "In de tweede set werd ik erg gespannen"
12/09/2022 OM 15:41