Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | "Wat er ook gebeurt, het tijdperk van Emma Raducanu gaat beginnen" - Alex Corretja

Mathieu Hilgersom

Geupdate 26/08/2022 om 11:11 GMT+2

Emma Raducanu won vorig jaar vanuit het niets als qualifier de US Open. Sindsdien worstelt ze met haar vorm en blijven de prestaties uit. Volgens Eurosport-expert Alex Corretja kan de terugkeer op de plek waar ze vorig jaar haar eerste grote succes vierde wel eens een positieve uitwerking hebben. Ongeacht hoever ze het schopt in New York.

Emma Raducanu verdedigt haar titel tijdens de US Open

Foto: Getty Images

Sinds de winst vorig jaar tijdens de US Open heeft Raducanu steeds de ogen op haar gericht. Hier weet ze maar moeilijk mee om te gaan. Zowel tijdens de Australian Open, Roland Garros als Wimbledon strandde de negentienjarige Britse in de tweede ronde.
picture

US Open| Qualifier Raducanu (18) pakt historische titel zonder setverlies

Grote stap

"Ook Carlos Alcaraz staat op jonge leeftijd volop in de belangstelling, maar hij zet steeds een stapje erbij. Emma maakte direct de grootste stap die je maar kunt zetten", verklaart Corretja de moeilijkheden die Raducanu ervaart.
"Ze leeft ineens in een totaal andere wereld, waarin iedereen haar kent. En ook de tegenstanders weten hoe ze speelt, terwijl ze daarvoor nog een grote onbekende was."
picture

Roland Garros | Raducanu wint eerste set, maar pakt daarna nog slechts twee games

Aandacht

Ook in New York trekt Raducanu als titelverdediger de aandacht. Corretja denkt desondanks dat het toernooi gaat helpen om haar beste vorm weer te vinden. "Je ziet aan haar spel dat ze het nog niet is verleerd. Wanneer ze in staat is om een aantal partijen te spelen in New York krijgt ze weer het goede gevoel terug."
Terugkomen op een plek waar je eerder succes hebt gehad, heeft een positieve uitwerking, herinnert Corretja zich. "Je kent de omstandigheden zoals de wind, de vochtigheid, de hitte en het publiek. Dat voelt vertrouwd."

Verwachtingen

Vooral met de verwachtingen kan de Britse na het toernooi beter omgaan. "Ze komt dan op een punt dat ze beseft dat wat haar is overkomen, niet normaal is. Ze kan dan eindelijk eens op een rijtje zetten wat er allemaal is gebeurd en zich afvragen wat ze verder van haar carrière kan verwachten."
"En dan maakt het niet uit hoever ze komt. Of ze nu in de eerste ronde verliest of opnieuw het toernooi wint. Ze zal opgelucht zijn en beter met de verwachtingen kunnen omspringen. Het tijdperk van Emma Raducanu gaat dan pas beginnen."
picture

Wimbledon | Raducanu kan thuispubliek op centre court geen tweede keer betoveren

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie