Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Alcaraz eenvoudig naar derde ronde na makkelijke zege op Harris

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 01/09/2023 om 08:53 GMT+2

Carlos Alcaraz heeft op relatief eenvoudige wijze de derde ronde in New York bereikt. De titelverdediger was in drie sets te sterk voor de Zuid-Afrikaan Lloyd Harris. De jonge Spanjaard liet in het Arthur Ashe Stadium weer een aantal zeer fraaie dingen zien en lijkt nu al door niets en niemand te stoppen.

US Open | Alcaraz eenvoudig naar derde ronde na makkelijke zege op Harris

Het gemak waarmee Alcaraz ook vannacht weer de ene na de andere toverbal produceerde was wederom een genot om naar te kijken. Harris stond erbij, keek ernaar, maar kon weinig weerstand bieden.
Harris had in de eerste twee sets helemaal niets in te brengen tegen het geweld van de kampioen van vorig jaar. Pas in de derde set beet de Zuid-Afrikaan iets meer van zich af. Hij brak Alcaraz op 3-2, maar werd in de volgende game direct teruggebroken. De tiebreak die uiteindelijk zou volgen ging met 7-4 relatief simpel naar Alcaraz.
De Spaanse sensatie gaat het in de volgende ronde opnemen tegen Dan Evans, die vannacht zijn tweederondepartij won tegen Botic van de Zandschulp. De Engelsman trok in vier sets aan het langste eind tegen de Nederlander.
picture

US Open | Van de Zandschulp trekt na goede start aan kortste eind tegen Evans

WAAR KIJK JE?

De US Open is nog helemaal open! Twee weken lang iedere avond en nacht genieten van het beste tennis op Flushing Meadows. Kan Iga Swiatek haar titel verdedigen en krijgen we opnieuw een strijd tussen Carlos Alcaraz en Novak Djokovic? Je mist niks via Eurosport en discovery+!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie