Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Carlos Alcaraz trekt conclusie na verlies – “Blijkbaar nog niet volwassen genoeg”

Dave Kornuyt

Gepubliceerd 09/09/2023 om 15:38 GMT+2

Carlos Alcaraz verloor de halve finale van de US Open in vier sets van Daniil Medvedev. De gedroomde finale tussen Alcaraz en Djokovic kwam er daardoor niet, na afloop reflecteerde de jonge Spanjaard op zijn verliespartij.

Carlos Alcaraz

Foto: Getty Images

“Na de 3-3 in de eerste tiebreak verloor ik de focus”, analyseerde Alcaraz na afloop. “Ik speelde drie of vier slechte punten. Het was zwaar voor me. Ik dacht niet na over wat ik aan het doen was en Medvedev speelde heel goed.”
“Dit soort wedstrijden kunnen altijd gebeuren, zelfs als ik de betere speler ben op dit moment”, vervolgde de nummer twee van de wereld zijn relaas. “Ik kon geen oplossingen vinden. Ik dacht dat ik volwassen genoeg was om die wel te vinden, maar dat is blijkbaar dus niet zo.”
picture

Hoogtepunten Alcaraz - Medvedev - US Open

FINALE KIJKEN

“Ik denk niet dat ik nog veel ga nadenken over deze wedstrijd. Ik wil natuurlijk wel beter worden en wedstrijden zoals deze helpen je om beter te worden.” Daarna was Alcaraz nog complimenteus over het spel van zijn tegenstander.
“De slagen van Medvedev waren sneller vandaag. Zijn rennende forehand was geweldig. Hij serveerde goed, sloeg niet vaak mis. Hij speelde een perfecte wedstrijd.” Tot slot onthulde de 20-jarige Spanjaard nog dat hij de finale tussen Djokovic en Medvedev zondag gaat kijken.
WAAR KIJK JE?
Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie