Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | “Djokovic wil blijven tennissen tot en met Los Angeles 2028” - Goran Ivanisevic

Kevin van Nunen

Geupdate 12/09/2023 om 21:07 GMT+2

Het heeft er alle schijn van dat 24 gewonnen Grand Slams voor Novak Djokovic nog niet genoeg is. Er is zelfs nog een prijs die hij niet heeft gewonnen: olympisch goud. Paris 2024 staat om de hoek en wellicht kan Djokovic dan ook die leegte vullen. Lukt dat niet, is Los Angeles 2028 ook nog altijd een optie. Dat zegt althans trainer Goran Ivanisevic.

US Open | Djokovic glorieus naar 24e titel na straight sets zege op Medvedev in finale

Djokovic won op zijn 36ste de finale van de US Open en is nog altijd de allerbeste. Leeftijd lijkt op hem geen vat te krijgen en dus durft de Serviër vooruit te kijken, zo kunnen we opmaken op basis van uitspraken van zijn trainer. Ivanisevic durft zelfs over Los Angeles 2028 te praten. Djokovic is tegen die tijd 41 jaar oud.
“Als je tegen Novak zegt dat iets niet kan, is hij alleen maar extra vastberaden om het tegendeel te bewijzen”, zegt Ivanisevic als door journalisten wordt gesuggereerd dat Djokovic stopt na het winnen van zijn 25ste Grand Slam. “Hij is van plan om door te gaan tot en met de Olympische Spelen van 2028.”
“Je weet hoe het gaat in het hoofd van Novak. Hij hoeft maar 24 uur na te denken over het volgende wat hij wil bereiken”, vervolgt de trainer. Djokovic won al eens een bronzen medaille tijdens Athene 2008 nadat hij in de halve finale had verloren van Rafael Nadal, die het goud zou pakken.
picture

US Open | Medvedev tegen Djokovic - “Je hebt zoveel Grand Slams gewonnen, wat doe je hier nog?”

Paris 2024 zekerheidje

Los Angeles 2028 is nog ver weg, Paris 2024 is een stuk dichterbij. Het olympisch tennistoernooi wordt gespeeld op Roland Garros. Inderdaad, op het gravel waar Djokovic eerder dit jaar de hoofdprijs pakte. “Het is jammer dat het op Wimbledon één of twee puntjes tegenzat, anders had Novak dit jaar alle vier de Grand Slams gewonnen”, aldus Ivanisevic.
“Maar laten we daar niet te lang bij stilstaan. Nole heeft opnieuw fantastisch gepresteerd. Hij is nog altijd hongerig, breekt record na record en speelt onvoorstelbaar goed tennis. Ik denk dat dit een van de grootste prestaties de geschiedenis van sport is. Dan bedoel ik niet alleen tennis, maar sport in algemene zin. Djokovic is een winnaar. En hij slaagt er altijd in om zichzelf te motiveren.”
picture

US Open | Djokovic ontvangt winnaarsbeker uit handen van voormalig winnaar Andy Roddick

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie