Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wimbledon | Van de Zandschulp valt buiten de boot - genoodzaakt tot kwalificatie voor Wimbledon

Maurits ten Kate

Geupdate 22/05/2024 om 12:31 GMT+2

Botic Van de Zandschulp zal zich voor het eerst in drie jaar moeten kwalificeren voor een Grand Slam. De Nederlander staat op dit moment op de 100e plek van de wereldranglijst en dat is niet genoeg voor directe kwalificatie. De geboren Veenendaler presteert al langer slecht, wisselt om de haverklap van trainer en ondervindt daar dus nu de gevolgen van.

Australian Open | Sinner speelt Van de Zandschulp ondersteboven - prachtige gevoelsvolley

Door verschillende slechte resultaten is Van de Zandschulp nu dus afgezakt naar de 100e plek op de wereldranglijst. Een groot verval, want twee jaar geleden bevond de Nederlander zich nog op de 22e positie.
Van de Zandschulp heeft ook wel een beetje pech dat hij zich nu moet kwalificeren, want normaliter is een 100e plek nog voldoende voor directe kwalificatie. Doordat er echter veel spelers zijn met een beschermde ranking valt hij net buiten de boot.
De nummer 98 van de wereld, de Australiër Thanasis Kokkinakis, heeft net wel geluk. Doordat Denis Shapovalov, Dominic Stricker, Rafael Nadal, Kei Nishikori Soonwoo Kwon en Pablo Carreno Busta allemaal een beschermde status hebben, gaan zij voor de Nederlander.
picture

Australian Open | Van de Zandschulp kan niet stunten tegen Sinner - verliest in drie sets

Blessures

De enige redding voor Van de Zandschulp om geen kwalificatie te hoeven spelen zou blessureleed zijn bij twee andere spelers binnen de top-98. Als twee spelers zich terugtrekken, schuift Van de Zandschulp automatisch door naar het hoofdtoernooi.
Tallon Griekspoor bevindt zich in een luxere positie. De Nederlander staat momenteel op de 27e positie en is dus geplaatst voor het derde Grand Slam van het jaar.
Ook Aranxta Rus hoeft zich net zoals Griekspoor niet te kwalificeren voor Wimbledon. De Nederlandse bezet op dit moment de 52e positie op de wereldranglijst en is dus zeker van een plek in het hoofdtoernooi.
picture

Australian Open | Rus geeft slechts één game weg en boekt overtuigende zege op zwalkende Kalinina

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij via discovery+. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie