De geboren Goesenaarse liet vanaf het begin al merken niet bang te zijn voor de nummer 1 van de wereld. Ze brak Swiatek in haar eerste dire servicegames twee keer en kwam op een 4-2 voorsprong.
Daarna was het de Poolse die er beter in kwam. Ze ging minder fouten maken en kon haar backhand meer en meer in stelling brengen. Het resulteerde in vier games op rij en daarmee een 6-4 setwinst.
Roland-Garros
Roland Garros | Swiatek ondanks stroef begin gemakkelijks langs Pegula
01/06/2022 OM 14:27

Pattinama-Kerkhove knokt

Ondanks dat ze dichtbij de winst in de eerste set was, deerde dat de Nederlandse absoluut niet. Ze bleef Swiatek bestoken op haar forehand, waarmee ze absoluut geen raad wist.
Op 3-3 kreeg Pattinama-Kerkhove loon naar werken. Ze brak de Poolse om naar een 4-3 voorsprong te gaan en veroverde ondanks een aantal spannende games de derde set.

Net tekort

De Nederlandse bleef ook in de beslissende set vechten voor wat ze waard was, maar liep dankzij serviceverlies in de vierde game al snel achter de feiten aan.
Een snelle 4-1 voorsprong was haar net teveel van het goede, en haar verwoede pogingen - de Nederlandse bleef tot het laatste punt gaan - werden in deze set helaas niet beloond. Swiatek serveerde de wedstrijd op 5-3 koelbloedig uit.
De Poolse komt dankzij haar zege op Pattinama-Kerkhove op een reeks van 37 ongeslagen wedstrijden. Ze gaat het in de derde ronde opnemen tegen de Franse Alizé Cornet.

WAAR KIJK JE?

Vanaf maandag 27 juni t/m zondag 10 juli strijden de beste tennissers voor eeuwige roem op het heilige gras van Wimbledon. Mis niks van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij via discovery+.
Roland-Garros
Roland Garros | Swiatek sloopt Riske en wint 30e wedstrijd op rij
26/05/2022 OM 15:37
BNP Paribas Open
Indian Wells | Swiatek dichter bij 'einddoel' na titel op Indian Wells
21/03/2022 OM 15:04