"Ze heeft het mij vanmorgen pas een uur voor de wedstrijd via een berichtje laten weten", schrijft Korpatsch op social media. "Ze heeft mij hier tot een uur voor de wedstrijd laten wachten."
"Het voelt voor mij heel oneerlijk", vervolgt de Duitse. "Ik verdien dit niet. Ik keek er juist zo naar uit op mijn eerste dubbeltoernooi op een Grand Slam te spelen. Ik ben heel verdrietig en teleurgesteld."
Wimbledon
Wimbledon | Simona Halep is op tijd weer bij de les en plaatst zich voor de halve finale
06/07/2022 OM 14:12

Reden

Door de late afmelding ging de partij tegen Raluca Olaru en Nadiia Kichenok niet door. Dit duo krijgt een bye naar de tweede ronde. Korpatsch kan zich maar moeilijk vinden in de reden die haar Franse dubbelpartner heeft gegeven.
"Ze kan niet rennen, omdat ze gisteren een partij van drie uur heeft gespeeld", schrijft Korpatsch. "Ik heb wel eens 6,5 uur gespeeld en stond de dag erna gewoon weer op de baan voor een partij in het enkelspel. Als je een dag later niet meer kunt spelen, omdat je nog een partij van drie uur in de benen hebt, ben je naar mijn idee niet op je plek in het professionele tennis. En laat er geen misverstand over bestaan. Zij heeft mij gevraagd voor het dubbelspel en niet andersom."

Wimbledon voorbij

Door de afmelding is Wimbledon voor Korpatsch voorbij. De 27-jarige Duitse verloor dinsdag in drie sets (7-6, 5-7 en 2-6) van Heather Watson.
Tan plaatste zich wel voor de tweede ronde na een knappe zege op Serena Williams (7-5, 1-6 en 7-6). De Française neemt het donderdag op tegen Sariba Sorribes Tormo.

Wimbledon | Serena Williams buigt na drie uur spannend tennis het hoofd in match-tiebreak

Waar kijk je?

Vanaf maandag 27 juni t/m zondag 10 juli strijden de beste tennissers op het hoofdtoernooi voor eeuwige roem op het heilige gras van Wimbledon. Mis niks van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij via discovery+.
Wimbledon
Wimbledon | Van Rijthoven is oppermachtig tegen Basilashvili en plaatst zich voor achtste finale
01/07/2022 OM 11:57
Wimbledon
Wimbledon | Pattinama-Kerkhove na drie sets strijdend ten onder tegen Swiatek
30/06/2022 OM 17:28