Vanmiddag maakte Serena Williams al bekend dat ze van de partij is in SW19, de bekende postcode waar de All England Club gevestigd is. De 23-voudig Grandslam-kampioene gaat haar rentree maken na een afwezigheid van een jaar. Tijdens haar laatste wedstrijd, ook op Wimbledon, raakte ze zwaar gebleseerd aan haar been. De cirkel is nu dus prachtig rond voor de Amerikaanse.
Ook Tim van Rijthoven mag zich gelukkig prijzen met een wildcard. De Nederlander won afgelopen week als totale outsider het Libema Open in Rosmalen en steeg dankzij zijn overwinning naar de 106e plek op de wereldranglijst.
Het wordt de eerste keer dat de geboren Roosendaler mee gaat doen aan het hoofdtoernooi van een Grand Slam. Eerder dit jaar strandde van Rijthoven in de kwalificaties van zowel de Australian Open als Roland Garros.
Wimbledon
Wimbledon | Kyrgios opnieuw in opspraak, houdt zich niet aan kledingregels - “Ik doe wat ik wil”
EEN UUR GELEDEN

'Stan the Man'

Naast van Rijthoven en Williams krijgen maar liefst tien andere Engelse spelers een wildcard voor het derde Grand Slam van het jaar.
Ook Stanislas Wawrinka is van de partij op Wimbledon. De drievoudig slamwinnaar bezet momenteel positie nummer 290 op de wereldranglijst en komt dus niet in aanmerking voor directe plaatsing.
'Stan the Man' behaalde zijn beste prestatie op het Londense gras in 2014 en 2015, toen de Zwitser - die bekend staat om zijn fenomenale enkelhandige backhand - de kwartfinale behaalde.

WAAR KIJK JE?

Vanaf maandag 27 juni t/m zondag 10 juli strijden de beste tennissers voor eeuwige roem op het heilige gras van WImbledon. Mis niks van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij via discovery+.
Wimbledon
Wimbledon | Liveblog - uitkijken naar Djokovic vs Sinner en kan Jabeur serieus doorpakken?
3 UUR GELEDEN
Wimbledon
Wimbledon | “Gevoel dat ik twee goede sets heb gespeeld” - Van de Zandschulp na verlies tegen Nadal
3 UUR GELEDEN