Bertens stond in haar carrière één keer eerder tegenover de 38-jarige Amerikaanse. Dat was eind maart tijdens het Masters-toernooi van Miami. Ze kreeg drie matchpoints, maar ging uiteindelijk nipte onderuit (5-7 6-3 7-5). "Ze weet dus precies hoe ze moet spelen tegen haar. Heel agressief en de ballen vroeg aanpakken, zodat ze Venus onder druk zet", aldus oud-prof Schett, ooit de nummer 7 van de wereld.
Wegblazen
Wel heeft Schett een wijs advies voor Bertens. "Als je tegenover één van de Williams-zussen staat, is het heel belangrijk dat je in de wedstrijd blijft. Wanneer je eenmaal op achterstand staat, gaat het heel moeilijk worden. Zowel Venus als Serena kan je compleet wegblazen."
Wimbledon
Winnende tiebreak Novak Djokovic in Wimbledon-finale
15/07/2018 OM 16:05
Maar dat zal vandaag op court 1 niet gebeuren, verwacht de co-host van Game, Schett and Mats. "Kiki heeft echt een goede kans hier op het Londense gras. Ze lijkt erg fit en dat is alleen maar in haar voordeel. Ze zal absoluut geen ontzag hebben voor Venus. Ze heeft al tegenover haar gestaan en zelfs match points gehad, dus ze weet dat ze kan winnen. Het is gewoon een kwestie van dat ene extra punt binnenslepen. Ze heeft veel zelfvertrouwen momenteel, dus ik denk zeker dat Kiki deze partij kan winnen."
Hieronder de slotfase van de partij Bertens - Blinkova uit de tweede ronde.
Eurosport Player: altijd en overal live sport
Wimbledon is LIVE te zien op Eurosport 1 en natuurlijk ook op de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar eurosportplayer.nl.