"Want," zo weet Wilander, "met Nick Kyrgios op de baan weet je één ding zeker: er worden veel tiebreaks gespeeld. Hij heeft één van de beste services in het circuit, dus daar zal Haase zich op voor moeten bereiden. Zelf beschikt Haase natuurlijk ook over een uitstekende service én hij varieert die heel goed. Het hoeft niet al te lastig voor hem te zijn om zijn service games te behouden, aangezien Kyrgios meestal niet de hele wedstrijd honderd procent gefocust is."

Eurosport-expert Mats Wilander won zelf zeven Grand Slamtoernooien.

Foto: Eurosport

Korte rally's
Wimbledon
Winnende tiebreak Novak Djokovic in Wimbledon-finale
15/07/2018 OM 16:05
Het wordt in ieder geval zeker geen fysieke uitputtingsslag, denkt de Zweed. "Ik verwacht veel korte rally's, en dat is in het voordeel van Haase die ook over goede, snelle handjes beschikt. In vele opzichten is dit eigenlijk een prima wedstrijd voor een routinier met de kwaliteiten van Haase. Robin is gewoon een heel complete speler."
Toch verwacht Wilander dat Kyrgios, nummer 18 van de wereld en in Londen als 15e geplaatst, uiteindelijk als winnaar aan het net handjes komt schudden. "In vier sets, met een paar tiebreaks. Alleen is het nog te vroeg voor hem om op zijn top te zijn. Hij maakt daarin zeker progressie en gras is wellicht het meest geschikt voor hem. Hij kan zijn service games eenvoudig winnen en hoeft niet langere tijd gefocust te zijn."
Twee tiebreaks, twee gewonnen
Als hem dat wél vaker lukt, dan behoort de Australiër tot het selecte groepje spelers dat Wimbledon kan winnen. "Op de juiste dag kan hij iedereen verslaan", aldus Wilander. "Wimbledon is het toernooi waar hij zijn grote doorbraak beleefde, dus dit is een speciale plek voor hem. Nogmaals, Kyrgios is de favoriet tegen Haase, maar soms moet je gewoon wat geluk hebben. In die tiebreaks bijvoorbeeld."
En die speelde Haase in de eerste ronde tegen Marius Copil als de beste. Twee gespeeld, twee gewonnen. En die eerste zelfs zonder puntverlies. De beelden!
Eurosport Player: altijd en overal live sport
Wimbledon is LIVE te zien op Eurosport 1 en natuurlijk ook op de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar eurosportplayer.nl.