Natuurlijk zag Wilander, die zelf in de jaren 80 zegevierde op de Australian Open, Roland Garros en de US Open, hoe belangrijk die winstpartij in de derde ronde was. "De zege op Venus Williams was natuurlijk enorm goed voor het zelfvertrouwen van Kiki. Aan de andere kant had ze in twee sets moeten winnen, of in ieder geval veel makkelijker in die derde set. Nu werd het nog enorm spannend en verspeelde ze een aantal match points, en dat was onnodig."
Service wapen van Pliskova
Wimbledon
Winnende tiebreak Novak Djokovic in Wimbledon-finale
15/07/2018 OM 16:05
In de achtste finale treft Bertens maandag om 12:30 uur Karolina Pliskova, de huidige nummer acht van de wereld. Wilander: "Als Kiki de kwartfinale wil halen, dan zal ze beter moeten spelen dan ze tegen Venus deed. Zeker omdat de service van Pliskova wel eens de doorslag zou kunnen geven."
De opslag is het voornaamste wapen van de 1.86 meter lange Tsjechische. "Met haar eerste opslag kunnen weinig speelsters iets beginnen. Die is echt goed", weet Wilander.

Eurosport-expert Mats Wilander won zelf zeven Grand Slamtoernooien.

Foto: Eurosport

"En zelfs op haar tweede service is het lastig om te counteren. Scoren met een return is bijna onmogelijk, dus is het zaak om in de rally te komen en het punt goed op te bouwen. Daar liggen de kansen voor Kiki, want Pliskova beweegt niet goed op gras. En hoewel Pliskova hier voorheen op Wimbledon nooit verder kwam dan de tweede ronde is ze toch gewoon een erg lastige tegenstander."
Eurosport Player: altijd en overal live sport
Wimbledon is LIVE te zien op Eurosport 1 en natuurlijk ook op de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar eurosportplayer.nl.