Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen, moet Serena gedacht hebben. Dus dropte ze haar nog geen jaar oude dochter op het heilige groene gras en maakte een schattige foto voor het instagram-account van de spruit. Alexis Olympia Ohanian jr: onthoud die naam. Wie weet zien we haar over een jaar of 17 terug in Londen SW19. Als opvolger van haar moeder die al zeven keer zegevierde op Wimbledon.
Dopingcontrole
Wimbledon
Winnende tiebreak Novak Djokovic in Wimbledon-finale
15/07/2018 OM 16:05
Met het publiceren van die foto heeft de voormalige nummer één van de wereld vele harten veroverd. Maar er speelt momenteel meer rond de Amerikaanse. Zo zou ze op 14 juni een dopingtest hebben geweigerd toen er onaangekondigd een controleur van het Amerikaanse dopingbureau USADA voor de deur van haar huis in Florida stond. Dat nieuws lekte donderdag via een Amerikaanse website Deadspin uit.
De man weigerde zonder test te vertrekken, maar Williams weigerde op haar beurt naar huis te komen. Daartoe was zij ook niet verplicht, aangezien het bezoek niet binnen het uur van de doorgegeven whereabouts viel. In dat uur moet een sporter op een vooraf doorgegeven locatie beschikbaar zijn voor controle. Daarbuiten mogen controleurs ook langskomen, maar zijn sporters niet verplicht om aanwezig te zijn.
Williams deed dus niets fout, maar voelde zich wel genoodzaakt via haar woordvoerder te reageren. "In haar 23-jarige carrière is Serena nooit positief bevonden. Ook al is zij vaker dan wie ook in het tennis gecontroleerd. Ze is altijd bereid om dopingtesten te ondergaan. Er is geen enkele reden voor deze doelgerichte en opzettelijke actie tegen haar."

Arantxa Rus

Foto: Getty Images

Arantxa Rus
Wat voor effect bovenstaande verhalen op de 23-voudig Grand Slamwinnares zal hebben, gaan we in de eerste ronde van Wimbledon zien. Williams. als 25e geplaatst, neemt het daarin namelijk op tegen de Nederlandse Arantxa Rus. Pech voor Rus die op Roland Garros ook al een zware loting had en in de eerste ronde de latere finaliste Sloane Stephens trof.
Eurosport Player: altijd en overal live sport
Wimbledon is vanaf maandag elke dag LIVE te zien op Eurosport 1 en natuurlijk ook op de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar eurosportplayer.nl.