Het recente treffen op het gravel van Stuttgart ligt beide generatiegenoten beter in het geheugen. Bertens ging daar in de openingsronde met 6-2 6-2 onderuit tegen Pliskova die uiteindelijk ook het toernooi zou winnen.
Pliskova: "Ik wil niet zeggen dat dat een makkie was, maar het was waarschijnlijk wel mijn eenvoudigste zege van dit jaar. Kiki speelde zeker niet slecht. Ik voelde me gewoon heel goed op die baan waar we een week eerder met het Tsjechische team in de Fed Cup Duitsland versloegen."
Druk op tweede service
Wimbledon
Winnende tiebreak Novak Djokovic in Wimbledon-finale
15/07/2018 OM 16:05
"Neemt niet weg dat Kiki een geweldig seizoen draait. Veel goede toernooien gespeeld, met als uitschieter de Masters-finale in Madrid. En dan nu hier op Wimbledon Venus Williams verslaan; dat heeft haar zeker veel extra zelfvertrouwen gegeven", aldus de tweelingzus van de eveneens proftennisster - maar lager gerangschikte - Kristyna.
Of Kiki nu ook op gras uit de voeten kan? "Geen idee. Ze staat in de achtste finale, dus het wordt sowieso een zware opgave voor mij", zegt de nummer 8 van de WTA-ranking. "Bertens bouwt haar punten meer vanaf de baseline op dan ik doe. Dat is het grote verschil tussen ons. Ze serveert goed, maar die tweede service is niet heel drukvol. Het is aan mij om daar druk op te leggen en agressief te spelen. Dan denk ik dat ze fouten kan maken."
Eurosport Player: altijd en overal live sport
Wimbledon is LIVE te zien op Eurosport 1 en natuurlijk ook op de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar eurosportplayer.nl.