Op papier leek Bertens misschien een vrij eenvoudige tegenstander te hebben, maar dat was veel te kort door de bocht. De 19-jarige Blinkova staat weliswaar op de WTA-ranking als nummer 107 genoteerd, maar haalde vier jaar geleden wel de finale van het juniorentoernooi op Wimbledon. Ze kon dus prima uit de voeten op gras.
Dat bleek wel in de beginfase, toen de Russin uit Moskou er flink de vaart in had. Bij een 3-0 achterstand kreeg Bertens opnieuw een breekpunt tegen. De nummer 20 van de wereld pareerde die echter knap en won alsnog de game. Dat betekende meteen de ommekeer in de partij en Bertens won de eerste set met 6-4.
Hieronder de beelden van de laatste game van de eerste set.
Wimbledon
Wimbledon | Bertens in eerste ronde uitgeschakeld
29/06/2021 OM 19:12
Set2: klaar in 22 minuten
Daarna was er geen houden meer aan. Bertens zwiepte haar machtige services en groundstrokes over de baan en walste over de steeds wanhopigere Russin heen. In slechts 22 minuten klaarde de Wateringse de klus: 6-0.
Hieronder de beelden van de laatste twee games van de tweede set.
Eurosport Player: altijd en overal live sport
Wimbledon is LIVE te zien op Eurosport 1 en natuurlijk ook op de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Roland-Garros
Roland Garros | Kwakkelseizoen Bertens duurt voort na vroege uitschakeling in Parijs
31/05/2021 OM 12:01
Australian Open
Australian Open 2020 - Ins & Outs Dag 8 | Doek valt voor Bertens; Nadal vloert Kyrgios
27/01/2020 OM 13:30