Juan Martin Del Potro
We starten de dag met de Argentijnse reus die in deze derde ronde de Fransman Benoit Paire tegenover hem heeft staan. Geen eenvoudige opgave voor Del Potro, want Paire haalde vorig jaar de tweede week in Londen. Maar de Argentijn liet de afgelopen dagen een ijzersterke indruk achter en lijkt in de juiste vorm te steken om het Federer en Nadal moeilijk te maken.
Rafael Nadal
Wimbledon
Winnende tiebreak Novak Djokovic in Wimbledon-finale
15/07/2018 OM 16:05
Om 14:00 uur opent Rafael Nadal het bal op het centre court, met zijn derde rondepartij tegen de Australiër Alex De Minaur. Voor het toernooi was het de vraag of Nadal na zijn elfde zege op Roland Garros wel fit genoeg zou zijn voor het Londense gras, maar het krachtmens uit Mallorca heeft voorlopig nog geen set verloren. Kan De Minaur, die zijn eerste Wimbledon speelt, het hem moeilijk maken?
Alexander Zverev
Zverev is het grootste talent van de nieuwe generatie. De lange Duitser wordt door velen gezien als de natuurlijke opvolger van Roger Federer, maar op de Grand Slamtoernooien heeft hij het tot dusver nog niet helemaal laten zien. De kwartfinale op Roland Garros dit jaar was het beste resultaat voor de 21-jarige Hamburger op het grote toneel.
Of hij dat op Wimbledon gaat verbeteren, is maar de vraag. In de vorige ronde had Zverev alweer grote problemen met de Amerikaan Taylor Fritz. Vandaag neemt hij het op tegen de routinier Ernests Gulbis uit Letland.
Novak Djokovic
Ja, en deze wedstrijd kun je natuurlijk alleen maar op centre court programmeren. Novak Djokovic versus Kyle Edmund, de hoop van de Britse natie. Nadat Andy Murray zich helaas op het laatste moment moest afmelden voor deze editie van Wimbledon, zijn alle ogen aan de overkant van de Noordzee gericht op Edmund, toch alweer de nummer 17 van de wereld.
Geen kleine jongen dus. Sterker, zijn resultaten worden steeds beter en begin dit jaar haalde hij zelfs de halve finale van de Australian Open waar hij zijn avontuur eindigde tegen Cilic, maar daarvoor onder anderen Anderson en Dimitrov had verslagen. De partij tegen Djokovic belooft een enorme kraker te worden!
Programma:
Del Potro (5) - Paire (1e partij baan 2)
Nadal (2) - Alex De Minaur (1e partij centre court)
Zverev (4) - Gulbis (2e partij baan 1)
Djokovic (12) - Edmund (21) (3e partij centre court)
Eurosport Player: altijd en overal live sport
Wimbledon is LIVE te zien op Eurosport 1 en natuurlijk ook op de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar eurosportplayer.nl.