Eurosport

Wimbledon Vandaag: Nadal-Del Potro, Djokovic in topvorm en de Ace Kings

Wimbledon Vandaag: Nadal-Del Potro, Djokovic in topvorm en de Ace Kings
By Eurosport

The 11/07/2018 at 13:38Bijgewerkt The 11/07/2018 at 14:07

Waar het vrouwenveld dit jaar op Wimbledon één groot kerkhof voor de topspeelsters is gebleken, bleef het in het mannentoernooi redelijk rustig. Groot voordeel daarvan is dat we vandaag in de kwartfinale vier prachtige affiches hebben staan. Met als knaller: Rafael Nadal versus Juan Martin Del Potro.

Video - Wimbledon hoogtepunten : De Minaur Vs Nadal

02:55

The Joker is terug!

Voor het zover is, gaat de dag op centre court van start met Novak Djokovic versus Kei Nishikori. The Joker krijgt steeds meer zijn glans terug na zijn slepende elleboogblessure die hem vorig jaar een tijd van de ATP-Tour hield. Op Wimbledon verloor hij tot dusver slechts één set, in de derde ronde tegen home favorite Kyle Edmund.

Djokovic weet hoe het is om te winnen op Wimbledon. Driemaal stond hij met de - naamloze - gouden beker in zijn handen: in 2011, 2014 en 2015. Maar zijn tegenstander van vandaag is een geduchte. Kei Nishikori staat weliswaar voor het eerst in de kwartfinale, maar behaalde in zijn al lange carrière altijd uitstekende resultaten op het Londense gras. Dit jaar maakte vooral zijn zege in de derde ronde op Nick Kyrgios grote indruk.

Video - Wimbledon Hoogtepunten: Kachanov - Djokovic

02:55

Finalewaardig: Nadal - Delpo

De tweede partij op centre court is een affiche dat als finalewaardig bestempeld kan worden. Een enorme uitdaging voor Rafael Nadal die tot dusver zonder setverlies probleemloos door het toernooi is gewaaierd. Dat gaat de nummer één van de wereld tegen Juan Martin Del Potro vermoedelijk niet lukken. Daarvoor is de Argentijn dit jaar op de All England Club veel te stabiel.

Een maand geleden troffen beide spelers elkaar al in de halve finale van Roland Garros. Nadal kende enige problemen in de beginfase, maar walste daarna over de Argentijn heen: 6-4 6-1 6-2. Maar dat was gravel en vandaag is het gras. Dus speelt de excellente service van Delpo een veel grotere rol. Wordt dit een legendarische vijfsetter?

Video - Wimbledon hoogtepunten: Federer - Mannarino

03:11

Federer en servicekanonnen

Op baan één treffen vanaf 14:00 uur Roger Federer (Zwi, 1) en Kevin Anderson (ZAf, 8) elkaar, gevolgd door North American Ace Kings Milos Raonic (Can, 13) versus John Isner (VS, 9). Deze duels zijn uiteraard te volgen via de Eurosport Player.

Eurosport Player: altijd en overal live sport