Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wimbledon Vandaag: Nadal-Del Potro, Djokovic in topvorm en de Ace Kings

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 11/07/2018 om 14:07 GMT+2

Waar het vrouwenveld dit jaar op Wimbledon één groot kerkhof voor de topspeelsters is gebleken, bleef het in het mannentoernooi redelijk rustig. Groot voordeel daarvan is dat we vandaag in de kwartfinale vier prachtige affiches hebben staan. Met als knaller: Rafael Nadal versus Juan Martin Del Potro.

NADAL - FEDERER - DJOKOVIC

Foto: Eurosport

The Joker is terug!
Voor het zover is, gaat de dag op centre court van start met Novak Djokovic versus Kei Nishikori. The Joker krijgt steeds meer zijn glans terug na zijn slepende elleboogblessure die hem vorig jaar een tijd van de ATP-Tour hield. Op Wimbledon verloor hij tot dusver slechts één set, in de derde ronde tegen home favorite Kyle Edmund.
Djokovic weet hoe het is om te winnen op Wimbledon. Driemaal stond hij met de - naamloze - gouden beker in zijn handen: in 2011, 2014 en 2015. Maar zijn tegenstander van vandaag is een geduchte. Kei Nishikori staat weliswaar voor het eerst in de kwartfinale, maar behaalde in zijn al lange carrière altijd uitstekende resultaten op het Londense gras. Dit jaar maakte vooral zijn zege in de derde ronde op Nick Kyrgios grote indruk.
Finalewaardig: Nadal - Delpo
De tweede partij op centre court is een affiche dat als finalewaardig bestempeld kan worden. Een enorme uitdaging voor Rafael Nadal die tot dusver zonder setverlies probleemloos door het toernooi is gewaaierd. Dat gaat de nummer één van de wereld tegen Juan Martin Del Potro vermoedelijk niet lukken. Daarvoor is de Argentijn dit jaar op de All England Club veel te stabiel.
Een maand geleden troffen beide spelers elkaar al in de halve finale van Roland Garros. Nadal kende enige problemen in de beginfase, maar walste daarna over de Argentijn heen: 6-4 6-1 6-2. Maar dat was gravel en vandaag is het gras. Dus speelt de excellente service van Delpo een veel grotere rol. Wordt dit een legendarische vijfsetter?
Federer en servicekanonnen
Op baan één treffen vanaf 14:00 uur Roger Federer (Zwi, 1) en Kevin Anderson (ZAf, 8) elkaar, gevolgd door North American Ace Kings Milos Raonic (Can, 13) versus John Isner (VS, 9). Deze duels zijn uiteraard te volgen via de Eurosport Player.
Eurosport Player: altijd en overal live sport
Wimbledon is LIVE te zien op Eurosport 1 en natuurlijk ook op de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie