Premium
Tennis

Novak Djokovic - Tim Van Rijthoven

02:55:01

Herhaling
Speelschema dag 7 - Hoe laat speelt Van Rijthoven tegen Djokovic in de vierde ronde?
Preview vrouwen: soevereine Swiatek & Queen Serena
Preview mannen: vervolg geteisterde Grand Slam race
Exclusieve preview Van de Zandschulp, Griekspoor & Van Rijthoven
Dit liveblog van Wimbledon begint niet voor 12:00 uur, want vanaf dan worden de eerste ballen geslagen. De spelers waarop we focussen kunnen best nog eens wat later starten. Zodra er wordt gespeeld, volgen er updates en hoef je niets te missen!
Wimbledon
Tennis | "Had van iedereen behalve Djokovic gewonnen" - Kyrgios over verloren Wimbledon-finale
28/07/2022 OM 09:40

Sprookje Van Rijthoven ten einde

Niet Tim van Rijthoven, maar Novak Djokovic heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van Wimbledon. De laatste set ging met 6-2 naar de Serviër.

Het lijkt voorbij

Van Rijthoven begint meer fouten te maken en Djokovic straft die genadeloos af. Van Rijthoven moet keihard blijven vechten om nog kans te blijven maken. Het staat 3-1.

Djokovic pakt derde set

Novak Djokovic is te sterk voor Van Rijthoven in derde set. Hij wint met 6-1 vrij eenvoudig de derde set.

Djokovic sterker in set 3

Van Rijthoven vecht, maar Djokovic is de betere. De Serviër haalt zijn eigen servicegames makkelijker binnen en weet vaker de harde sevices van Van Rijthoven te pareren. Het staat 4-0.

Van Rijthoven wint tweede set

Van Rijthoven houdt zijn break vast. Na een bloedstollende game waarin Djokovic vier breakkansen kreeg en Van Rijthoven twee setpunten verkwanselde, was het Van Rijthoven die na 11 minuten de game pakt. De wedstrijd is weer volledig in balans.

Daar is de break

Van Rijthoven krijgt het Londense publiek op de banken. Met twee fantastische punten op rij breekt hij Novak Djokovic. Het is genieten wat hij op dit moment laat zien.

WImbledon | Met deze twee fantastische punten breakt Van Rijthoven Djokovic

Wisselvallige Van Rijthoven gaat goed mee

Van Rijthoven laat net als in de eerste set met vlagen wereldtennis zien. Hij laat de zesvoudig kampioen met vlagen alle hoeken van de baan zien. Aan de andere kant maakt hij deze set al wel acht onnodige fouten. Net teveel om het Djokovic echt lastig te maken.

25 overwinning op rij

Mocht Djokovic vanavond winnen dan is hij al 25 wedstrijden lang ongeslagen op Wimbledon. Zijn laatste verloren wedstrijd dateert van 2017. Toen ging hij onderuit tegen Tomas Berdych.

Djokovic in eerste set te sterk

Van Rijthoven speelt wisselvallig. Geweldige winners wisselt hij af met enkele slordig mishits. Djokovic breekt hem voor de tweede keer en wint de eerste set.

Van Rijthoven serveert sterk

Tim van Rijthoven blijft zijn wapen gebruiken: zijn service. Nadat hij zijn eerste servicegame verloor, won hij de volgende twee servicegames op love. Als hij dit niveau vasthoudt, zullen er kansen voor hem komen.

Jabeur te sterk voor Mertens

Ons Jabeur heeft ten koste van de Belgische Elise Mertens de kwartfinale bereikt. De Tunesische versloeg haar in twee sets: 7-6(9) 6-4.

Vroege break

Van Rijthoven speelt niet slecht, maar wordt gebroken in zijn eerste servicegame.

Djokovic pakt eerste game

Tim van Rijthoven durft aanvallend te spelen in de eerste set. De Nederlander was in een lange rally bijna de Servier de baas, maar een lob van Djokovic viel net in. Djkovic pakt zo de eerste game.

Tijd voor Tim!

Het is nu tijd voor Tim van Rijthoven. De Nederlander neemt het op tegen Novak Djokovic op Centre Court. Prettige wedstrijd!

Jannik Sinner door naar kwartfinales

Jannik Sinner is door naar de kwartfinales. De Italiaan wint in vier sets van Carlos Alcaraz na een fantastisch wedstrijd met tennis van het allerhoogste niveau.

Sinner breekt!

Jannik Sinner breekt Carlos Alcaraz in de vierde game van de vierde set. De Italiaan staat nu 3-1 voor en mag serveren.

Zwaarbevochten

De eerste game in de vierde set is zwaarbevochten, maar Sinner weet toch zijn eigen servicegame te behouden.

Vierde set

Tim van Rijthoven moet nog wat langer wachten op zijn wedstrijd tegen Djokovic want Alcaraz en Sinner maken er een marathonwedstrijd van! We hebben namelijk een vierde set... Wat een spanning in die tiebreak..

Tiebreak

Beide jongelingen behouden hun servicegames en dus gaan we een tiebreak in. Een belangrijk moment..

Servicebehoud

Voorlopig behouden zowel Sinner als Alcaraz hun servicegames in de derde set. Dat is ook broodnodig voor de Spanjaard, want hij staat al 2-0 achter

Goffin wint slopende wedstrijd

David Goffin heeft de slopende wedstrijd tegen Frances Tiafoe gewonnen. De Belg is na vier en een half uur tennis de betere van de twee.

Tweede set voor Jannik Sinner

Jannik Sinner wint ook de tweede set. Hij serveert de set uit met zijn derde lovegame. De wedstrijd vliegt voorbij!

Geen antwoord van Alcaraz

Carlos Alcaraz lijkt voorlopig nog geen antwoord te hebben op het fantastische spel van Jannik Sinner. De Italiaan staat in de twede set nu met 4-2 voor.

Vijfsetter

En we hebben een vijfsetter! Goffin-Tiafoe is een ware kraker aan het worden.

Perfecte Sinner

Sinner begint indrukwekkend sterk aan de wedstrijd tegen Alcaraz. Met 6-1 maakt de Italiaan snel een eind aan de eerste set.

Sinner breekt Alcaraz

Jannik Sinner breekt Carlos Alcaraz al in de vierde game. De Italiaan moet er hard voor werken, maar krijgt ook direct uitbetaald!

Hoog tempo

Het tempo ligt direct hoog. Zowel Sinner als Alcaraz behouden hun eigen servicegames en na zeven minuten staat het al 1-1.

Sinner - Alcaraz

Een kraker van een wedstrijd. Jannik Sinner - Carlos Alcaraz is begonnen op Centre Court!

Tiafoe dendert door

En Tiafoe dendert lekker door. Ook de derde set is voor de Amerikaan!

Niemeier verslaat Watson

Jule Niemeier verslaat Heather Watson in twee sets en gaat door naar de kwartfinales. Het is de eerste keer op het hoofdtoernooi voor de pas 22-jarige Duitse en ze behaalt dus al direct de kwartfinales. Heather Watson heeft geen antwoord op het spel van haar tegenstandster en moet het Britse publiek teleurstellen.

Tiafoe trekt stand gelijk

We hebben een wedstrijd! Nouja.. Die hadden we natuurlijk al, maar Tiafoe trekt met winst in de tweede set de stand gelijk!

Eerste set vliegt voorbij

Die eerste set vloog voorbij! Jule Niemeier begint scherp terwijl Heather Watson juist wat moeite heeft haar ritme te vinden.

Actie op Centre Court

Op Centre Court is inmiddels de wedstrijd tussen Watson en Niemeier begonnen.

Eerste set voor Goffin

David Goffin geeft Frances Tiafoe geen enkele kans in de tiebreak. De Belg wint de eerste set!

Meet & greet met Tiafoe

Frances Tiafoe en David Goffin trakteren het publiek op een heerlijke pot tennis. Daarbij komt ook nog een korte meet & greet met Tiafoe. Tijdens de wedstrijd..!

Wimbledon | Het publiek krijgt een korte meet & greet met Tiafoe tijdens de wedstrijd

Bouzkova als eerste naar kwartfinale

Bouzkova is op de nieuwe Middle Sunday de eerste kwartfinalist van Wimbledon. De Tsjechische bereikt voor het eerst de laatste acht op een Grand Slam en kan het zelf amper geloven. Maar ze is toch echt te sterk voor Carolina Garcia, met 7-5 6-2.

Nog even over Kyrgios - Tsitsipas...

Nick Kyrgios en Stefanos Tsitsipas hebben zaterdag in de derde ronde het slechtste in elkaar naar boven gehaald. De twee maakten er geen tenniswedstrijd, maar een straatgevecht van en daarin was Kyrgios de bovenliggende partij. Tsitsipas liet zich af en toe gaan, bijvoorbeeld door een bal in het publiek te slaan en te proberen het lichaam van Kyrgios te raken. Hij sloeg zelfs een return tegen het scorebord in reactie op een underarm serve van Kyrgios.

Wimbledon | Kyrgios wil Tsitsipas gediskwalificeerd zien na in het publiek geslagen bal

Van Rijthoven

Het gaat vanaf nu om het echie bij Wimbledon, want er staan lekken in de kwartfinale op het spel. En om de vierde ronde te overleven, moet nu toch echt worden afgerekend met gelijkwaardige spelers. Dit betekent spannende partijen – hopelijk – en sowieso prachtig tennis, kom maar op!
Wat te denken bijvoorbeeld van Jannik Sinner tegen Carlos Alcaraz? Het wonderkind uit Italië – Sinner stond al op alle Grand Slams in de vierde ronde – versus het wonderkind uit Spanje, dat het liefst dit jaar nog een Grand Slam wil winnen. Er kan er maar één winnen en het belooft een toffe clash te worden.

Wimbledon | "We slaan allebei tegen dezelfde bal" - Tim van Rijthoven over Novak Djokovic

Mertens en Goffin

Uiteraard focussen we in dit liveblog ook op Van Rijthoven versus Djokovic. Kan de zomerhit van 2022 nóg een keer stunten? Het is al een prachtige zomer voor Van Rijthoven en wie weet, als hij erin slaagt onbevangen te spelen, wat er nog meer mogelijk is?!
Het is nog wat lastig inschatten hoe laat Van Rijthoven eraan begint tegen Djokovic… het kan 18:00 uur worden, maar net zo gemakkelijk 20:00 uur. Veel hangt af van Sinner en Alcaraz.
Overigens kleurt Wimbledon niet alleen oranje, maar doen de Belgen ook van zich spreken. Zowel Elise Mertens als David Goffin staat in de vierde ronde. Kunnen ook zij doorpakken richting de kwartfinale?

Wimbledon | Dankzij dit geweldige punt draait Alcaraz moeizame partij om in zijn voordeel

WAAR KIJK JE?

Vanaf maandag 27 juni t/m zondag 10 juli strijden de beste tennissers op het hoofdtoernooi voor eeuwige roem op het heilige gras van WImbledon. Mis niks van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij via discovery+.
Wimbledon
Wimbledon | “Ik heb tennis niet nodig om gelukkig te zijn” - Federer een jaar na zijn laatste partij
12/07/2022 OM 15:53
Wimbledon
Wimbledon | “De opluchting is groot” - Djokovic kan het nog steeds en keert terug aan de top
12/07/2022 OM 10:42