Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wimbledon | Davidovich slaat bal boos weg, krijgt strafpunt, verliest wedstrijd

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 30/06/2022 om 11:16 GMT+2

Alejandro Davidovich Fokina heeft wel op een heel knullige manier zijn tweede rondepartij tegen Jiri Vesely verloren. De Spanjaard speelde net als in de eerste ronde een match tiebreak om de wedstrijd te beslissen. Toen hij een matchpoint tegen kreeg, sloeg hij een bal boos weg. Dat had hij beter niet kunnen doen.

Wimbledon | Davidovich slaat bal boos weg, krijgt strafpunt, verliest wedstrijd

Toen Davidovich-Fokina tegen een 8-7 achterstand aankeek in de match tiebreak in de vijfde set, sloeg de Spanjaard een bal in het net. De Tsjech was daardoor slechts een punt verwijderd van een plek in de derde ronde. Uit frustratie sloeg Davidovich Fokina een bal van de baan af.
Deze weggeslagen bal kwam hem duur te staan. Doordat hij eerder in de wedstrijd een straf had gekregen voor schreeuwen naar de scheidsrechter, had hij al een waarschuwing op zak. Het wegslaan van de bal was daardoor zijn tweede overtreding van de wedstrijd. Hij ontving hierdoor een strafpunt. Jiri Vesely won daardoor de wedstrijd zonder het laatste punt te hoeven spelen.
De tennisbonden hadden eerder dit jaar al aangegeven strenger op te treden bij misdragingen op de baan. Met name mannen als Alexander Zverev en Nick Kyrgios kwamen veelvuldig in het nieuws nadat ze op de baan hun emoties etaleerden.

WAAR KIJK JE?

Vanaf maandag 27 juni t/m zondag 10 juli strijden de beste tennissers op het hoofdtoernooi voor eeuwige roem op het heilige gras van WImbledon. Mis niks van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie