Je weet waarschijnlijk niet beter of de spelers liepen achter de baan langs, richting de hoek, om daar de baan daadwerkelijk te betreden en al dan niet even te buigen richting de koninklijke loge onderweg naar hun stoel om hun plekje in te ruimen. Dat gaat nu een toefje anders.
Omlopen is er niet meer bij. De spelers, met Djokovic na tegenstander Soonwoo Kwon in figuurlijke zin voorop, kunnen nu vanuit de foyer rechtdoor richting de baan lopen. Aangezien Wimbledon van tradities aan elkaar hangt, valt zelfs een kleine wijziging als deze op.
Het is dan ook niet zomaar dat Todd Woodbridge en Barbara Schett hierover beginnen. “Alweer een kleine traditie die verloren gaat”, aldus Schett, terwijl Woodbridge aangeeft nog steeds kippenvel te krijgen als hij praat over het mogen betreden van het centre court.
Wimbledon
Tennis | "Had van iedereen behalve Djokovic gewonnen" - Kyrgios over verloren Wimbledon-finale
28/07/2022 OM 09:40

WAAR KIJK JE?

Vanaf maandag 27 juni t/m zondag 10 juli strijden de beste tennissers op het hoofdtoernooi voor eeuwige roem op het heilige gras van Wimbledon. Mis niks van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij via discovery+.
Wimbledon
Wimbledon | “Ik heb tennis niet nodig om gelukkig te zijn” - Federer een jaar na zijn laatste partij
12/07/2022 OM 15:53
Wimbledon
Wimbledon | “De opluchting is groot” - Djokovic kan het nog steeds en keert terug aan de top
12/07/2022 OM 10:42