Tijdens de eerste twee sets was het alsof er maar één speler was komen opdagen en die speler luisterde naar de naam Sinner. De twintigjarige Italiaan speelde in zijn derde kwartfinale zijn beste tennis en leek voor het eerst door te stoten naar een halve finale.
Djokovic oogde niet als zichzelf. Hij maakte veel fouten, zelfs op belangrijke momenten, en als er geen sprake was van een ongeforceerde fout dan maakte Sinner het zelf wel af. Toch kantelde het beeld van de partij in de derde set. De mooiste ballen bleven geslagen worden door het racket van Sinner, maar het was Djokovic die de belangrijke punten begon te pakken.

Herhaalrecept

Wimbledon
Tennis | "Had van iedereen behalve Djokovic gewonnen" - Kyrgios over verloren Wimbledon-finale
28/07/2022 OM 09:40
Die belangrijke punten moest Djokovic ook wel winnen, want hij balanceerde op het randje van uitschakeling. Nog een tegenvaller zou er eentje te veel zijn geweest, net als nóg een fout. In plaats daarvan dwong hij Sinner langzaam tot minder vrijuit spel, al bleef de Italiaan overal op lopen.
Dat overal op lopen leverde zelfs in de slotfase van de derde set nog applaus op, maar Djokovic was er nog niet klaar mee. Hij won de set die hij moest winnen, op basis van een vroege break. Die vroege break vormde een herhaalrecept voor de sets vier en vijf, waarin meer van hetzelfde werd opgediend.
Het begon de kant van de Serviër op te vallen en iedereen voelde het, ook Sinner. Natuurlijk bleef hij lopen op iedere bal, wat hem bijna duur kwam te staan. Sinner kwam aan het einde van de vierde set lelijk ten val en ging daarbij door zijn enkel. Hij bleef eventjes liggen en leek pijn te hebben.

Wimbledon | Grote schrik op centre court als Sinner onderuit gaat en naar zijn enkel grijpt

Valpartij

De gedachten bij de fans en toeschouwers gingen direct terug naar Alexander Zverev die zwaar geblesseerd raakte op Roland Garros, maar die zorgen bleken gelukkig ongegrond. Sinner stond snel weer klaar voor het volgende punt en de noodzakelijke vijfde set.
Wat Sinner toen nog niet wist, maar even later wel zou ervaren, was het incasseren van de beslissende break. Ook vroeg in de vijfde set sloeg Djokovic toe, waarmee hij de rug rechtte. Alsof die twee slechte sets nooit waren gespeeld, speelde hij de partij uit onderweg naar de laatste vier. Tegenstander wordt David Goffin of Cameron Norrie.

WAAR KIJK JE?

Vanaf maandag 27 juni t/m zondag 10 juli strijden de beste tennissers op het hoofdtoernooi voor eeuwige roem op het heilige gras van WImbledon. Mis niks van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij via discovery+.
Wimbledon
Wimbledon | “Ik heb tennis niet nodig om gelukkig te zijn” - Federer een jaar na zijn laatste partij
12/07/2022 OM 15:53
Wimbledon
Wimbledon | “De opluchting is groot” - Djokovic kan het nog steeds en keert terug aan de top
12/07/2022 OM 10:42