De inmiddels naar de 70e plek afgezakte Goffin ging in de eerste set gelijk op met Tiafoe (ATP-28). In de tiebreak was de Belg duidelijk de betere. Tiafoe had nog een bijzonder moment in de eerste set. Hij rende tijdens een rally de hele baan over en grapte achteraf met de toeschouwers door ze een hand te geven.
Ook in de vierde set had Tiafoe de lachers op zijn hand. Nadat hij tijdens de rally uit positie was gespeeld, raakte hij de lijnrechter ver achter de baseline. De Amerikaan gaf de geschrokken vrouw daarna een knuffel om het goed te maken.
Wimbledon
Tennis | "Had van iedereen behalve Djokovic gewonnen" - Kyrgios over verloren Wimbledon-finale
28/07/2022 OM 09:40

Goffin schakelt bij

Waar in de eerste set het verschil tussen Goffin en Tiafoe nog minimaal was, was in de tweede set de Amerikaan duidelijk de betere. Ook de derde set kon hij knap binnenslepen. Na de twee verloren sets ging Goffin een tandje bijschakelen.
Hij begon minder fouten te maken en de Amerikaan vaker onder druk te zetten. Waardoor hij uiteindelijk in vijf set afrekende met hem.

WAAR KIJK JE?

Vanaf maandag 27 juni t/m zondag 10 juli strijden de beste tennissers op het hoofdtoernooi voor eeuwige roem op het heilige gras van WImbledon. Mis niks van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij via discovery+.
Wimbledon
Wimbledon | “Ik heb tennis niet nodig om gelukkig te zijn” - Federer een jaar na zijn laatste partij
12/07/2022 OM 15:53
Wimbledon
Wimbledon | “De opluchting is groot” - Djokovic kan het nog steeds en keert terug aan de top
12/07/2022 OM 10:42