Kyrgios loste in Londen eindelijk zijn belofte en potentieel in, door de finale te halen. De Australiër kreeg bij de laatste vier vrij doortocht als gevolg van een blessure bij Rafael Nadal, maar wellicht had hij Nadal ook op de baan kunnen verslaan.
Hoewel Kyrgios in de finale de eerste set pakte, kwam hij geen moment écht dichtbij de overwinning. Djokovic deed waar hij de hele tweede week in Londen goed in was; beter spel vertonen zodra hij op achterstand kwam, de schade repareren en winnen.

Umpire

Wimbledon
Tennis | "Had van iedereen behalve Djokovic gewonnen" - Kyrgios over verloren Wimbledon-finale
28/07/2022 OM 09:40
Kyrgios besefte dat er niet meer te halen viel. “Ik ga niet liegen: Djokovic is een beetje een God. Ik dacht dat ik goed speelde… gefeliciteerd Novak! Je hebt dit toernooi al zo vaak gewonnen, ik ben de tel kwijt.”
Grappig genoeg bedankte Kyrgios vervolgens de ballenkinderen en de umpires, met wie hij een zeer moeizame relatie onderhoudt. De relatie, een bromance nu zelfs, met Djokovic is beter dan ooit, maar lijnrechters en umpires blijven zijn favoriete pispaaltje.

Uitgeput

“Ik weet dat we het soms zwaar hebben samen, maar bedankt voor jullie bijdrage. En ik wil ook het publiek graag bedanken. Het zijn twee geweldige weken geweest”, vervolgt Kyrgios, die ook twee weken nodig lijkt te hebben om bij te komen.
Hij zegt niet hongerig te zijn naar meer, na het spelen van zijn eerste finale op een Grand Slam. “Nee, totaal niet! Ik ben doodop, eerlijk waar. Mijn team en ik, we zijn allemaal uitgeput. Ik heb zoveel tennis gespeeld, ik ben toe aan vakantie. Maar ik ben ook heel blij met dit resultaat. Misschien komt er een dag dat ik hier opnieuw sta.”

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Wimbledon
Wimbledon | “Ik heb tennis niet nodig om gelukkig te zijn” - Federer een jaar na zijn laatste partij
12/07/2022 OM 15:53
Wimbledon
Wimbledon | “De opluchting is groot” - Djokovic kan het nog steeds en keert terug aan de top
12/07/2022 OM 10:42