Fritz en Nadal vochten een ware slijtageslag uit, die maar liefst vijf sets duurde en pas via een match-tiebreak werd beslist. Het voelde en klein beetje alsof Fritz, die de eerste en derde set won en op die manier twee keer op voorsprong kwam, de overwinning had laten glippen.
En toen meldde Nadal zich daarna ook nog eens af voor de halve eindstrijd. Zowel het toernooi van Fritz als Nadal is dus ten einde. Er zijn stemmen die opperen om Fritz alsnog te laten aantreden in de halve finale, zodat Kyrgios geen walk-over richting de finale krijgt, maar Fritz zelf is het oneens met die visie.

Wimbledon | Geblesseerde Nadal kan niet spelen en trekt zich terug, Kyrgios naar finale

Wimbledon
Tennis | "Had van iedereen behalve Djokovic gewonnen" - Kyrgios over verloren Wimbledon-finale
28/07/2022 OM 09:40

Lucky loser

Het toewerken naar de climax van Wimbledon is verpest nu er als gevolg van Nadals buikspierblessure bij de mannen slechts één halve finale wordt gespeeld – tussen Novak Djokovic en Cameron Norrie – maar Fritz ziet het niet zitten om als een soort lucky loser weer aan het toernooi te worden toegevoegd.
“Ik zit niet te wachten op cadeautjes”, aldus Fritz, die voor het eerst tot de kwartfinale van een Grand Slam reikte, in een reactie op de recente ontwikkelingen. “Als ik Nadal niet op de baan kan verslaan, verdien ik het niet om een halve finale te spelen. Zo simpel is het.”
Het is voor het eerst sinds 1992 dat er een halve finale bij de mannen niet wordt gespeeld. Richard Krajicek kampte toen met een blessure aan zijn schouder waardoor hij niet kon aantreden tegen Jim Courier.

Wimbledon | “Heel jammer, maar dit is de juiste beslissing” - Corretja over geblesseerde Nadal

WAAR KIJK JE?

Vanaf maandag 27 juni t/m zondag 10 juli strijden de beste tennissers op het hoofdtoernooi voor eeuwige roem op het heilige gras van WImbledon. Mis niks van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij via discovery+.
Wimbledon
Wimbledon | “Ik heb tennis niet nodig om gelukkig te zijn” - Federer een jaar na zijn laatste partij
12/07/2022 OM 15:53
Wimbledon
Wimbledon | “De opluchting is groot” - Djokovic kan het nog steeds en keert terug aan de top
12/07/2022 OM 10:42