Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wimbledon | “Ik wilde mensen eraan herinneren dat ik best goed ben” - Kyrgios na indrukwekkende zege

Wian Slendebroek

Gepubliceerd 30/06/2022 om 17:29 GMT+2

Nick Kyrgios blijkt in uitstekende vorm te steken. De spraakmakende Australiër won zijn tweede ronde partij tegen de als 26e geplaatste Serviër Filip Krajinovic in drie sets. Volgens hemzelf heeft hij nog nooit zo’n grote kans gehad om een Slam te winnen. Dan zal hij in de derde ronde wel moeten afrekenen met Stefanos Tsitsipas.

Nick Kyrgios

Foto: Getty Images

Kyrgios liet geweldige cijfers optekenen tegen Krajinovic. Hij sloeg 49 winners en 24 aces en won zo 6-2 6-3 6-1 van zijn tegenstander. Na de wedstrijd stond hij zoals we hem kennen met voldoende zelfvertrouwen de interviewer te woord. Hij wilde het geheugen van het aanwezige publiek ‘opfrissen’, zei hij na de wedstrijd.
“Ik wilde iedereen eraan herinneren dat ik best wel goed ben. Ik ben blij, want ik heb hard gewerkt voor dit toernooi. Dit toernooi staat het hele jaar in mijn agenda omcirkeld. Ik denk dat dit het toernooi is waar ik het meeste kans maak om een Grand Slam te winnen.”
Op de persconferentie liet hij nogmaals blijken dat zichzelf zichzelf bewijzen aan de rest van de wereld een van de grootste drijfveren was achter de winst van vandaag. “Ik wil mensen bewijzen dat ik echt goed ben. Ik heb het gevoel dat ik niet altijd genoeg respect krijg.”
Overmorgen speelt Kyrgios tegen de Griek Stefanos Tsitsipas. Kyrgios won drie van de vier ontmoetingen die hij met hem had. Dit jaar schakelde hij Tsitsipas nog uit op het grastoernooi van Halle.

WAAR KIJK JE?

Vanaf maandag 27 juni t/m zondag 10 juli strijden de beste tennissers op het hoofdtoernooi voor eeuwige roem op het heilige gras van WImbledon. Mis niks van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie