Als nummer twee van de wereld begon de 27-jarige Jabeur als grote favoriete aan de halve eindstrijd. Vooral ook omdat het sprookje van Maria al een stukje langer duurde. De Duitse (34 jaar) staat buiten de top honderd en was nooit verder gekomen dan de derde ronde.
Tijdens Wimbledon 2022 viel alles goed voor Maria, totdat ze op Jabeur stuitte. Jabeur nam het initiatief door de eerste set met 6-2 te winnen, al lag het niveau van beide speelsters dichter bij elkaar dan je zou vermoeden. Dit bleek in set twee, toen Maria er nog een schepje bovenop deed. Ze won met 3-6.

Wimbledon | Rybakina met overmacht naar finale ten koste van oud-winnares Halep

Wimbledon
Tennis | "Had van iedereen behalve Djokovic gewonnen" - Kyrgios over verloren Wimbledon-finale
28/07/2022 OM 09:40

Derde set zo beslist

De toeschouwers op het centre court maakten zich al op voor een spannende strijd, maar de derde set was in een vloek en een zucht voorbij. Jabeur had nog voldoende energie om door te pakken, terwijl bij Maria de tank leeg raakte. Binnen de kortste keren was het beslist: 6-1.
Jabeur speelt in de finale tegen Elena Rybakina of Simona Halep, die er in 2019 al in slaagde om Wimbledon te winnen.

WAAR KIJK JE?

Vanaf maandag 27 juni t/m zondag 10 juli strijden de beste tennissers op het hoofdtoernooi voor eeuwige roem op het heilige gras van WImbledon. Mis niks van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij via discovery+.
Wimbledon
Wimbledon | “Ik heb tennis niet nodig om gelukkig te zijn” - Federer een jaar na zijn laatste partij
12/07/2022 OM 15:53
Wimbledon
Wimbledon | “De opluchting is groot” - Djokovic kan het nog steeds en keert terug aan de top
12/07/2022 OM 10:42