Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wimbledon | Kyrgios en Tsitsipas krijgen allebei boete wegens onsportief gedrag

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 04/07/2022 om 11:23 GMT+2

Nick Kyrgios en Stefanos Tsitsipas zijn door de organisatie van Wimbledon bestraft met een boete wegens onsportief gedrag. De onderlinge partij tussen de twee heethoofden had meer weg van een straatgevecht en dat ontging de organisatie niet. Die vindt de sanctie gepast omdat door de ondergrens werd gezakt van gedrag dat als normaal mag worden beschouwd op heilig gras.

Kyrgios en Tsitsipas schudden elkaar tenminste nog wel de hand

Foto: Getty Images

De boete van Kyrgios bedraagt 3840 euro, terwijl Tsitsipas een geldsom van 9590 euro moet overmaken. Grote kans dat de twee hier niet bepaald wakker van liggen, aangezien een plekje in de derde ronde goed is voor zo’n anderhalve ton aan prijzengeld.
Als het aan Kyrgios had gelegen, was Tsitsipas niet alleen bestraft maar tijdens de partij al gediskwalificeerd. De Griek sloeg na het verliezen van een set een bal hard en vlak het publiek in. Wonderwel raakte hij niemand, anders had hij waarschijnlijk inderdaad kunnen inrukken.
picture

Wimbledon | Kyrgios wil Tsitsipas gediskwalificeerd zien na in het publiek geslagen bal

Diskwalificatie

Kyrgios vond dat Tsitsipas zijn boekje ver genoeg buiten was gegaan om inderdaad weggestuurd te worden, maar de umpire was het niet met hem eens en in een gesprek met de supervisor lukte het hem ook niet om die overtuiging over te brengen.
De partij werd daarop vervolgd, waarna de twee kemphanen het slechtste in elkaar naar boven haalden. Kyrgios riep bijvoorbeeld ‘goede bal!’ na missers van Tsitsipas, die op zijn beurt meerdere keren gewoon probeerde om met harde ballen het lichaam van Kyrgios te raken.
picture

Wimbledon | Tsitsipas probeert lichaam Kyrgios meermaals op topsnelheid te raken

Scorebord

Een van de ballen van Tsitsipas eindigde tegen het scorebord, om maar aan te geven dat zijn potje duidelijk overkookte. Na de tennisfittie beschuldigde hij zijn tegenstander van 'pestgedrag'. Kyrgios hield zijn hoofd er wel bij, won in vier sets en speelt maandag tegen Brandon Nakashima om een plek in de kwartfinale.
Als Kyrgios wint, is dat een evenaring van zijn beste prestatie op Wimbledon in het bijzonder en van alle Grand Slams in het algemeen.
picture

Wimbledon | Tsitsipas slaat na onderhandse service Kyrgios bal tegen het scorebord

WAAR KIJK JE?

Vanaf maandag 27 juni t/m zondag 10 juli strijden de beste tennissers op het hoofdtoernooi voor eeuwige roem op het heilige gras van WImbledon. Mis niks van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie