Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wimbledon | Kyrgios heeft slechts drie sets nodig voor eerste halvefinaleplek op Grand Slam

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 06/07/2022 om 22:12 GMT+2

Nick Kyrgios heeft het voor elkaar. Hij staat in de halve finale van Wimbledon. Het enfant terrible rekende in de kwartfinale in drie sets af met Cristian Garin. De flamboyante Australiër had de partij grotendeels onder controle. Slechts in de derde set moest hij zich bovenmatig inspannen: 6-4 6-3 7-6(5).

Wimbledon | Kyrgios heeft slechts drie sets nodig voor eerste halvefinaleplek op Grand Slam

Hoe verder de wedstrijd vorderde, des te meer Kyrgios afstevende op een pek in de halve finale. Maar wie getuige was van de eerste twee games zou geen stuiver geven voor de kansen van de man rond wie opschudding nooit ver weg is.
Pas in de derde game maakte Kyrgios zijn eerste punt. Blijkbaar vond hij toen supersnel een manier om Garin af te stoppen, want de partij kantelde en glipte nooit meer tussen zijn vingers door. De eerste set werd beslist met 6-4 en ook in de tweede set (6-3) verliep alles crescendo.
Tijdens set drie lag het niveau van Kyrgios en Garin dichter bij elkaar en terwijl de Chileen vocht voor zijn laatste kans, kreeg je ook de indruk dat de spanning zomaar volop zou kunnen terugkeren. Kyrgios kon echter altijd vertrouwen op zijn service.

Vreugde

Het was ook in de tiebreak fijn om te kunnen leunen op goed servicewerk, want het was echt een kwestie van focussen en koppie erbij houden. Dat lukte Kyrgios, want ook hij krijgt niet iedere dag de kans om een halvefinaleplek op een Grand Slam veilig te stellen.
Hij slaagde echter in zijn opzet en was zo blij dat hij zich op het gras liet vallen. Wat Kyrgios op dat moment nog niet wist, was dat Rafael Nadal en Taylor Fritz bezig waren aan een slijtageslag. Het kan niet anders gezien de fysieke gesteldheid van Nadal of Kyrgios moet zelfs kansen ruiken op een finaleplaats.
picture

Wimbledon | Tsitsipas probeert lichaam Kyrgios meermaals op topsnelheid te raken

WAAR KIJK JE?

Vanaf maandag 27 juni t/m zondag 10 juli strijden de beste tennissers op het hoofdtoernooi voor eeuwige roem op het heilige gras van WImbledon. Mis niks van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie