Hoe verder de wedstrijd vorderde, des te meer Kyrgios afstevende op een pek in de halve finale. Maar wie getuige was van de eerste twee games zou geen stuiver geven voor de kansen van de man rond wie opschudding nooit ver weg is.
Pas in de derde game maakte Kyrgios zijn eerste punt. Blijkbaar vond hij toen supersnel een manier om Garin af te stoppen, want de partij kantelde en glipte nooit meer tussen zijn vingers door. De eerste set werd beslist met 6-4 en ook in de tweede set (6-3) verliep alles crescendo.
Tijdens set drie lag het niveau van Kyrgios en Garin dichter bij elkaar en terwijl de Chileen vocht voor zijn laatste kans, kreeg je ook de indruk dat de spanning zomaar volop zou kunnen terugkeren. Kyrgios kon echter altijd vertrouwen op zijn service.
Wimbledon
Tennis | "Had van iedereen behalve Djokovic gewonnen" - Kyrgios over verloren Wimbledon-finale
28/07/2022 OM 09:40

Vreugde

Het was ook in de tiebreak fijn om te kunnen leunen op goed servicewerk, want het was echt een kwestie van focussen en koppie erbij houden. Dat lukte Kyrgios, want ook hij krijgt niet iedere dag de kans om een halvefinaleplek op een Grand Slam veilig te stellen.
Hij slaagde echter in zijn opzet en was zo blij dat hij zich op het gras liet vallen. Wat Kyrgios op dat moment nog niet wist, was dat Rafael Nadal en Taylor Fritz bezig waren aan een slijtageslag. Het kan niet anders gezien de fysieke gesteldheid van Nadal of Kyrgios moet zelfs kansen ruiken op een finaleplaats.

Wimbledon | Tsitsipas probeert lichaam Kyrgios meermaals op topsnelheid te raken

WAAR KIJK JE?

Vanaf maandag 27 juni t/m zondag 10 juli strijden de beste tennissers op het hoofdtoernooi voor eeuwige roem op het heilige gras van WImbledon. Mis niks van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij via discovery+.
Wimbledon
Wimbledon | “Ik heb tennis niet nodig om gelukkig te zijn” - Federer een jaar na zijn laatste partij
12/07/2022 OM 15:53
Wimbledon
Wimbledon | “De opluchting is groot” - Djokovic kan het nog steeds en keert terug aan de top
12/07/2022 OM 10:42