Speelschema dag 3 - met onder meer Griekspoor-Alcaraz, Van Rijthoven en Djokovic
Preview vrouwen: soevereine Swiatek & Queen Serena
Preview mannen: vervolg geteisterde Grand Slam race
Exclusieve preview Van de Zandschulp, Griekspoor & Van Rijthoven

Donderdag verder

Dag drie van Wimbledon was een hele mooi en als het aan Van Rijthoven ligt er zelfs eentje voor in de boeken! Morgen gaan we verder. De weersvoorspellingen voor donderdag zijn niet best, maar vroeg of laat wordt er vast getennist. Al dan niet onder een dak. Met Nadal, Swiatek andere toppers en de Nederlanders Botic van de Zandschulp en Lesley Pattinama-Kerkhove is het programma alvast om van te smullen. Tot dan!
Wimbledon
Tennis | "Had van iedereen behalve Djokovic gewonnen" - Kyrgios over verloren Wimbledon-finale
28/07/2022 OM 09:40

Murray verliest

Het ene sprookje duurt voort, het andere sprookje is over en uit. Dat van Murray bijvoorbeeld. Hij moet zich gewonnen geven tegen Isner en neemt afscheid van Wimbledon plus…? Je weet het maar nooit. Volle bak de graskaart getrokken, maar wederom vroeg eruit op een Grand Slam.

Wow, Van Rijthoven wint!

Te gek! Tim van Rijthoven staat in de derde ronde van Wimbledon! Hij treedt met een wildcard in de voetsporen van zijn coach Igor Sijsling die het als laatste voor elkaar kreeg om twee partijen te winnen. Top zeg!

Murray leeft nog

Murray maakt er 1-2 van tegen Isner en pakt dus de derde set. Dat is over geheel Wimbledon Park te horen, ook langs de baan bij Van Rijthoven versus Isner. De Schot trekt aan het langste eind in de tiebreak. Nu wel. Van Rijthoven kan erover meepraten.

Alcaraz wint in straight sets

Griekspoor kom mee met Alcaraz, maar op de momenten dat het er écht om ging, moest hij de Spanjaard laten gaan. Zonde... Maar wat was het een boeiende partij. Ook dankzij Griekspoor. Juist dankzij Griekspoor. Het stopt nu alleen wel in de tweede ronde.

Van Rijthoven wint tiebreak nu wel!

Van Rijthoven doet het nu wel! De tiebreak van de tweede set verloor hij, maar de tiebreak om de derde set te beslissen valt na onder meer een challenge wel zijn kant op. De bal bleek nipt de lijn mee te pakken. Zo klein zijn de verschillen!

Verliest Alcaraz zijn concentratie?

Wat net niet lukte, krijgt Griekspoor nu wel voor elkaar: hij pakt een servicegame af van Alcaraz. De Spanjaard noteert ineens een aantal afzwaaiers, wat zou kunnen duiden op verlies van concentratie. Alcaraz’ voorsprong is nog altijd aanzienlijk.

Griekspoor alweer break achter

Wat Griekspoor telkens niet lukt, soms net niet, krijgt Alcaraz wel voor elkaar: het plaatsen van een break. Hij loopt uit naar 2-0 in de derde set en daarmee komt de haven in zicht.

Murray 2-0 in sets achter

Het zit de publiekslievelingen echt nog niet mee. Na Raducanu verkeert ook Murray in zwaar weer. Via een tiebreak gaat ook de tweede set naar Isner: 6-7(4).

Bagel in tiebreak

Griekspoor speelde serieus een goede set, maar dat is tegen Alcaraz niet genoeg. De Spanjaard kan nog een tandje bijschakelen en doet dat absoluut in de tiebreak. Hij maakt er maar liefst 7-0 van om de marge naar twee sets te tillen. Alcaraz deed niets fout in de tiebreak en Griekspoor deed dat wel...

Opelka herstelt evenwicht

Ach, wat zonde. Van Rijthoven leek even door te stomen en kreeg twee setpoints, maar het is Opelka die de tiebreak naar zich toetrekt. Dat doet hij weliswaar met een mooie lob, maar daar koopt Van Rijthoven niks voor.

Isner voor tegen Murray

Ondertussen op het centre court heeft de Britse speler na drie sets er nog niet eentje gewonnen: Murray buigt na de eerste dans met 4-6 voor Isner.

Alcaraz serveert set uit

En inderdaad, Alcaraz pakt de eerste set. Het mislukt in eerste instantie door een smash uit te slaan, maar even focussen en met een ace is de eerste set met 6-4 verzegeld.

Alcaraz breakt alsnog

In de vorige servicegame repareerde hij 0-40, nu geeft Griekspoor 30-0 uit handen. Met een mooie volley waarbij Alcaraz de bal als het ware dood legt, verzekert hij zich van de break. 5-4 en een kans om de eerste set uit te serveren.

Griekspoor overleeft drie breakpoints

We waren al even bang te vroeg te hebben gejuicht, want Griekspoor stond met 0-40 achter. Op eigen service. Hij repareert de schade echter met vijf punten op rij. Heel knap naar 4-3.

Griekspoor en Alcaraz gaan gelijk op

Griekspoor dichtte zichzelf kansen toe tegen Alcaraz en zonder dat er gekke dingen gebeuren, houdt hij voorlopig woord. Het gaat namelijk gelijk op tussen de Nederlander en het Spaanse wonderkind in de eerste set. Griekspoor staat op service met 3-2 voor.

Van Rijthoven op voorsprong!

Binnen 32 minuten is het gedaan. Dankzij goed servicewerk en een break valt de eerste set ten prooi aan Tim van Rijthoven! 6-4!

Ook Murray in actie

Griekspoor-Alcaraz is gestart, Van Rijthoven staat op het moment van schrijven met 4-2 voor tegen Opelka en om het plaatje helemaal compleet te maken, komt op het centre court Andy Murray in actie. De Schot neemt het op tegen John Isner. Korte punten?

Griekspoor warmt op tegen Alcaraz

Het wordt spitsuur dus pak het tweede scherm er maar bij! Tallon Griekspoor staat op te warmen tegen Carlos Alcaraz en dat wordt de partij die we op Eurosport 1 gaan uitzenden. De partij van Van Rijthoven vervolgen we op discovery+!

Van Rijthoven breakt!

De eerste twee games had Van Rijthoven weinig te vertellen op de service van Opelka, maar in de derde game is het raak! Hij komt in de rally en stuurt de Amerikaan naar de hoek. Een break voorsprong!

Van Rijthoven gestart tegen Opelka

Tim van Rijthoven en Reilly Opelka zijn begonnen aan hun partij in de tweede ronde. Ze zijn er allebei in geslaagd om hun eerste servicegame te behouden. In een zucht was het twee keer voorbij.

Einde verhaal Raducanu

Ondanks de steun van het thuispubliek kan Raducanu het centre court niet voor een tweede keer betoveren. Ze gaat onderuit tegen Caroline Garcia. Haar status van nummer tien geplaatst blijkt dus niet al te veel waard. Het wordt 3-6 3-6.

Van Rijthoven bijna aan de beurt

De organisatie is wat aan het schuiven om ondanks de regen zoveel mogelijk partijen gespeeld te krijgen. Een aanpassing betekent dat Tim van Rijthoven zometeen al in actie komt op baan vier. Hij neemt het in de tweede ronde op tegen Reilly Opelka.

Belgische update

Behalve voor Nederland valt er deze Wimbledon ook voor de Belgen iets te vieren: Greet Minnen weet Garbine Muguruza te verrassen in de eersterondepartij die in twee delen werd gespeeld: 6-4 6-0! Voor Yanina Wickmayer is het toernooi dan weer ten einde na een nederlaag tegen Jelena Ostapenko in de tweede ronde: 2-6 2-6.

Radacanu verliest eerste set

De Britse heeft het lastig en dus eerste set gaat met 6-3 naar Garcia.

Radacanu begonnen aan partij tegen Garcia

De publieksfavoriete begon niet goed en werd meteen gebroken. Radacanu is echter wakker en breekt meteen terug. Het is 2-1 voor Garcia.

Djokovic naar de derde ronde

Novak Djokovic staat alweer in de derde ronde. De Serviër kwam op het centre court geen moment in de problemen tegen Thanasi Kokkinakis. Het is alweer 1800+ dagen geleden dat Djokovic nog eens een wedstrijd op Wimbledon verloor en daar kon ook de Australiër nul verandering in brengen: 6-1 6-4 6-2.

Humbert slaat Ruud naar huis

Wimbledon is afgelopen voor de verliezend finalist van Roland Garros. De als derde geplaatste Casper Ruud kan toch al niet zo goed uit de voeten op gras en dat bleek vandaag in de tweede ronde. Ugo Humbert was in vier sets te sterk: 3-6 6-2 7-5 6-4.

Djokovic dendert door

Hij had er vijf setpoints voor nodig, maar het afmaken was dan ook het grootste probleem dat Djokovic ondervond. De titelverdediger neemt verder afstand van Kokkinakis en lijkt zich al op te mogen maken voor een plekje in de derde ronde.

Humbert pakt ook derde set

Is er een verrassing in de maak? Humbert komt 2-1 in sets voor tegen Ruud. De Fransman breekt door de service van de Noor en bevestigt de break door de setstand naar 7-5 te tillen. De nummer drie geplaatst zit in de problemen en moet aan de bak.

Belgen

Tot dusver komen er vandaag meer Belgen dan Nederlanders in actie. David Goffin had een makkie en sloeg zich in drie korte sets naar de derde ronde, terwijl ook Yanina Wickmayer op de baan is verschenen voor haar tweederondepartij. De Belgische neemt het op tegen Jelena Ostapenko.

Verrassing bij de vrouwen

Er heeft zich in de tweede ronde een flinke verrassing voorgedaan in het toernooi bij de vrouwen. De als tweede geplaatste Anett Kontaveit ligt eruit. De Estse boog met 4-6 0-6 voor Jule Niemeier. De Duitse is de nummer 94 van de WTA-ranglijst, dus deze stunt was niet bepaald voorzien.

Djokovic start goed

Novak Djokovic kent op het centre court een lekkere start. Hij pakt overtuigend de eerste set tegen Kokkinakis, die we beter kennen als de dubbelpartner van Kyrgios. 6-1 voor de Serviër.

Humbert maakt weer gelijk

Een moeilijke tweede set voor Casper Ruud. Hij komt al snel een break achter, mist de kans om zijn fout te herstellen, en loopt dan tegen een nieuwe break aan in game zeven. Ugo Humbert wint de tweede set met 6-2.

Ruud sleept eerste set binnen

Casper Ruud ligt op schema voor een plek in de derde ronde. De als derde geplaatste Noor rekent in de eerste set met 6-3 af met Ugo Humbert.

Wimbledon | Ruud pakt de eerste set tegen Ugo Humbert

We gaan beginnen!

Jawel, we zijn er klaar voor! Er gaat getennist worden! Casper Ruud staat al op de baan voor zijn partij in de tweede ronde tegen Ugo Humbert!

Play suspended

Voor wie op de eerste updates zit te wachten: het heeft geregend en is nog altijd vochtig in Londen, waardoor er op de banen van Wimbledon nog niet wordt gestart. Het kan echter niet lang meer duren voordat de eerste ballen op het heilige gras worden geslagen en de eerste punten worden gespeeld.

Interview Van de Zandschulp

Terwijl de eerste partijen op het punt van beginnen staan, hebben we alvast een klein extraatje te delen. Een interview met Botic van de Zandschulp! Van de Zandschulp blikt terug op zijn zeer soepel verlopen partij in de eerste ronde. Binnen anderhalf uur was hij klaar!

Wimbledon | “Ik had geen betere start kunnen wensen” - Van de Zandschulp na vlotte overwinning

Het is een goede zaak dat er op dag drie alweer twee Nederlanders in actie komen, want dat is recent tijdens Grand Slams wel eens anders geweest. We kunnen dus wel spreken van een luxesituatie tijdens deze editie van Wimbledon. Zit er nog meer in het vat? Dat is de grote vraag.

Wimbledon | Griekspoor ruikt na winst ook kansen tegen Alcaraz - “Tref hem het liefst op gras”

De opdracht voor Griekspoor en Van Rijthoven liegt er niet om. Met name Griekspoor mag aan de bak, want hij komt uit tegen wonderkind Carlos Alcaraz. De Spanjaard had het lastig in de eerste rond en nu er op gras wordt gespeeld, ziet Griekspoor kansen voor zichzelf. Hopelijk kan hij de opgeklopte verwachtingen waarmaken.
Van Rijthoven treft met Reilly Opelka een tegenstander van een minder kaliber dan Alcaraz, maar dit betekent niet direct dat een plekje in de derde ronde een zekerheidje is. Verre van zelfs. Van Rijthoven moet zijn stuntzomer een vervolg zien te geven in de jacht op een plekje in de derde ronde.

Wimbledon | Van Rijthoven staat in de tweede ronde - “Het verschil is dat ik probeer te genieten”

Centre court

Anders spelers die we woensdag in dit liveblog in de gaten houden, zijn Casper Ruud, Novak Djokovic, Emma Raducanu en Andy Murray. De Britten hopen eens te meer de harten van het publiek te veroveren en kunnen ongetwijfeld rekenen op gepassioneerde aanmoedigingen.
Als er iets geks gebeurt – en waarom niet? – tijdens het dubbelspel met Nick Kyrgios en Thanasi Kokkinakis slaan we dat natuurlijk niet over!

WAAR KIJK JE?

Vanaf maandag 27 juni t/m zondag 10 juli strijden de beste tennissers op het hoofdtoernooi voor eeuwige roem op het heilige gras van Wimbledon. Mis niks van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij via discovery+.
Wimbledon
Wimbledon | “Ik heb tennis niet nodig om gelukkig te zijn” - Federer een jaar na zijn laatste partij
12/07/2022 OM 15:53
Wimbledon
Wimbledon | “De opluchting is groot” - Djokovic kan het nog steeds en keert terug aan de top
12/07/2022 OM 10:42