Speelschema dag 5 - Van Rijthoven gelijk de baan op, Djokovic en Alcaraz later
Preview vrouwen: soevereine Swiatek & Queen Serena
Preview mannen: vervolg geteisterde Grand Slam race
Exclusieve preview Van de Zandschulp, Griekspoor & Van Rijthoven

Liveblog klaar

Het was weer een mooie dag op Wimbledon en wij bieden zaterdag weer updates aan, als Botic van de Zandschulp zich bij Van Rijthoven hoopt te voegen in de vierde ronde. De tweede Nederlander jaagt op een herkansing tegen Rafael Nadal. Fijne avond
Wimbledon
Tennis | "Had van iedereen behalve Djokovic gewonnen" - Kyrgios over verloren Wimbledon-finale
28/07/2022 OM 09:40

Alcaraz in anderhalf uur klaar

In amper anderhalf uur tijd heeft Alcaraz kwalificatie voor de vierde ronde afgedwongen. Tegenstander Otte kwam er werkelijk geen moment aan te pas: 6-3 6-1 6-2.

Alcaraz verspeelt geen tijd

Alcaraz is niet van plan om er een lange werkdag van te maken. Hij wint de tweede set met 6-1 en staat ook alweer voor in de derde set.

Alcaraz heeft eerste set op zak

Carlos Alcaraz staat aan de goede kant van de score tegen Oscar Otte. Het Spaanse wonderkind wint de eerste set met 6-3.

Djokovic wint en treft Van Rijthoven

Het ging lang soepel, maar tegen het einde van de derde set was er toch sprake van wat irritatie bij Djokovic. Hij verslaat Kecmanovic met 6-0 6-3 6-4. Daarmee is de volgende tegenstander van Van Rijthoven bekend!

Wereldrecord Isner

John Isner heeft het wereldrecord aces verbroken. Hij sloeg tegen Jannik Sinner voor de 13.729ste keer een service waar geen antwoord op kwam. Een ongekend aantal!

Djokovi nog altijd prima op schema

Hij heeft inmiddels ook wat games verloren, maar daar maalt Djokovic vast niet om. Veel belangrijker: de tweede set is al veilig gesteld en er is sprake van een break in de derde.

Einde verhaal Sakkari

Het avontuur van Sakkari op Wimbledon zit erop. De Griekse moet haar meerdere erkennen in Tatjana Maria, die in 6-3 7-5 toch wel voor een behoorlijke stunt zorgt!

Bagel!

Het gebeurt niet vaak, zeker niet in de derde ronde, maar Djokovic heeft een bagel uitgedeeld aan Kecmanovic. 6-0 dus!

Djokovic gaat lekker, Sakkari in de achtervolging

Djokovic begint goed en staat al rap met 4-0 voor. Dat zijn cijfers waar Sakkari slechts van kan dromen. De Griekse moet in de achtervolging op Maria, die de eerste set kaapt.

Djokovic begonnen

Djokovic heeft zijn opwachting gemaakt op het centre court, waar hij natuurlijk ook thuishoort. Nole neemt het op tegen Kecmanovic en bij winst wacht een clash met Tim van Rijthoven.

Veertien punten op rij voor Jabeur

Het leek eventjes alsof Jabeur het iets lastiger had in de tweede set… maar dat was slechts schijn. Na veertien punten op rij is een plek in de tweede ronde een zekerheidje!

Tweede set lastiger voor Jabeur

Jabeur krijgt inmiddels tegenstand van Parry, die geen punten meer half cadeau doet en er vol voor gaat. Ondertussen is ook Maria Sakkari op de baan verschenen. Ze speelt tegen Tatjana Maria.

Jabeur maakt het af

Van 4-0 naar 6-2... Jabeur heeft de eerste set binnen en koerst af op kwalificatie voor de tweede week van Wimbledon.

Zes onderhandse services Bublik

Soms briljant, soms onnozel, maar altijd vermakelijk. Met Alexander Bublik weet je nooit wat je krijgt. Ook voor opponent Frances Tiafoe was het gissen. De Amerikaan zag vast niet aankomen dat hij zes onderhandse services op zich af zou krijgen…

Wimbledon | Zes onderhandse services in één game helpen Bublik niet tegen Tiafoe

Jabeur lekker bezig

Schaduwfavoriete Ons Jabeur kan in de derde ronde terugkijken op een goede start. Ze staat in de eerste set na 22 minuten met 4-0 voor tegen Parry.

Van Rijthoven wint!

Van Rijthoven kende even een moeilijke fase, had ook steeds meer moeite om zijn eigen service te houden maar blijft op karakter overeind. Met een 5-4 voorsprong krijgt hij twee matchpoints op de service van Basilashvili en maakt het bij de eerste poging direct af. Onze landgenoot staat in de achtste finale en neemt daarin op tegen de winnaar van de partij tussen Novak Djokovic en Miomir Kecmanović!

Twee breaks achter elkaar

Van Rijthoven breakt Basilashvili op zijn eerste service, maar geeft dit voordeel direct ook weer weg. Basilashvili breakt terug en mag nu met een 2-1 achterstand zelf serveren om de stand in de derde set weer gelijk te trekken.

Ook set twee is voor Van Rijthoven

Het is 2-0 voor Van Rijthoven! De Nederlander liet op 5-2 de kans liggen om het op zijn eigen service af te maken, maar breakt Basilashvili direct terug! Van Rijthoven pakt de tweede set met 6-3.

Van Rijthoven oppermachtig

Basilashvili is het even helemaal kwijt en heeft niets in te brengen tegen Van Rijthoven. De Nederlander pakt op 0-40 ook zijn tweede break en staat met 4-1 voor in de tweede set.

Van Rijthoven breakt weer!

Van Rijthoven stoomt lekker door! Ook in de tweede set staat de Nederlander een break voor. Basilashvili maakt een dubbele fout bij het breakpoint van Van Rijthoven. Het is 2-1 voor onze landgenoot en hij mag nu zelf serveren.

De eerste set is voor Van Rijthoven

Een lekker begin voor Van Rijthoven! Hij komt in zijn eigen service geen moment in de problemen, breakt Basilashvili in de negende game en maakt het daarna uitstekend af. De eerste set is met 6-4 voor de Nederlander.

Van Rijthoven breakt Basilashvili

Nadat Van Rijthoven in de eerste game al twee breakpoints onbenut laat, is het in de negende game wel raak. Van Rijthoven komt op 5-4 voorsprong en mag nu serveren voor de eerste set!

Wij zijn begonnen!

De partij tussen Van Rijthoven en Basilashvili is gestart. Hoe spannend wordt deze derderondepartij?

Van Rijthoven

Er staan voor het eerst in twintig jaar tijd twee Nederlandse mannen in de derde ronde van Wimbledon. Daar zijn we blij mee. Maar in plaats van de polonaise te lopen, gaat het vizier nu gericht op de vierde ronde. Niet in de laatste plaats bij Van Rijthoven, die overloopt van ambities. Zijn recente zegereeks valt zelfs internationaal op, terwijl ook Botic van de Zandschulp niet meer ontsnapt aan de aandacht van de camera’s.

Djokovic

De Nederlanders staan er goed op en als Van Rijthoven en Van de Zandschulp weer weten te winnen, zijn er ontmoetingen aanstaande met Novak Djokovic en Rafael Nadal. Althans, dan moeten Djokovic en Nadal ook winnen.
Of dat Djokovic lukt, weten we vrijdag al. De Serviër komt vandaag in actie, net als Carlos Alcaraz. Ook Ons Jabeur en Maria Sakkari spelen vrijdag hun derderondepartij. Dit zijn stuk voor stuk zomaar wat namen die je vrijdag voorbij ziet komen in dit liveblog.

WAAR KIJK JE?

Vanaf maandag 27 juni t/m zondag 10 juli strijden de beste tennissers op het hoofdtoernooi voor eeuwige roem op het heilige gras van Wimbledon. Mis niks van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij via discovery+.
Wimbledon
Wimbledon | “Ik heb tennis niet nodig om gelukkig te zijn” - Federer een jaar na zijn laatste partij
12/07/2022 OM 15:53
Wimbledon
Wimbledon | “De opluchting is groot” - Djokovic kan het nog steeds en keert terug aan de top
12/07/2022 OM 10:42