Premium
Tennis

David Goffin - Cameron Norrie

03:45:24

Herhaling
“Tim, je gaat een grote toekomst tegemoet” - Van Rijthoven over onderonsje met Djokovic
Sinner verslaat Alcaraz in meeslepend gevecht
Kyrgios en Tsitsipas krijgen allebei boete wegens onsportief gedrag
Dit liveblog van Wimbledon begint niet voor 14:00 uur, als de eerste bal in de kwartfinale wordt geslagen. Er volgen vanaf dat moment regelmatig updates van de partijen waarop wij focussen. Zodra er wordt gespeeld, hoef je niets te missen!
Wimbledon
Tennis | "Had van iedereen behalve Djokovic gewonnen" - Kyrgios over verloren Wimbledon-finale
28/07/2022 OM 09:40

Jabeur naar halve finale

Ons Jabeur verloor de eerste set, maar daarna vond ze haar toverstok en legde ze Marie Bouzkova over de knie. 3-6 6-1 6-1 zijn de cijfers waarmee de Tunesische zich voor het eerst in een halve finale meldt. En nog wel op Wimbledon!

Goffin komt net tekort

Helaas, het is over en uit voor Goffin terwijl de Britse droom van het publiek en Norrie in leven blijft. De Belg kam 2-1 in sets voor, maar gaat met 5-7 onderuit in de vijfde set. Goffin kon de halve finale ruiken, maar staat met lege handen. Spijtig!

Bouzkova - Jabeur

Marie Bouzkova en Ons Jabeur hebben inmiddels bezit genomen van het cente court. De eerste set gaat voorlopig op serve: 1-2 voor Jabeur en Bouzkova mag opslaan.

Derde set naar Goffin

Goffin verpest voorlopig het Britse feestje door de derde set binnen te hengelen! De winnaar van deze partij treft in de halve finale Djokovic.

Goffin of Norrie

De tegenstander van Djokovic in de halve finale komt voort uit de partij tussen David Goffin en Cameron Norrie. De Belg is hard op weg om de tweede set te veroveren, getuige een voorsprong van 4-1 terwijl hij zelf serveert voor meer.

Djokovic wint vijfsetter!

Djokovic heeft het alsnog voor elkaar! Hij staat in de halve finale van Wimbledon! De Serviër keek tegen een achterstand aan van twee sets, maar vond het toen tijd om op te staan en Jannik Sinner alsnog te verslaan. Hij schrok op tijd wakker. En toonde aan niet zomaar zesvoudig kampioen te zijn: 5-7 2-6 6-3 6-2 6-2.

Vroege break Djokovic

Net als in de derde en vierde set heeft Djokovic een vroege break te pakken. Toen liep het goed af. Nu weer, kan hij zijn comeback compleet maken?

Ook vierde set voor Djokovic!

Djokovic is weer helemaal terug en wint de vierde set. Dat doet hij met 6-2, maar niet na een groot schrikmoment. Sinner gaat onderuit terwijl hij een uiterste poging doet om nog een bal te halen. Hij gaat daarbij door de enkel. Natuurlijk denk je dan gelijk aan het Zverev-moment op Roland Garros. Maar Sinner kan tenminste verder spelen. De vraag is alleen: heeft hij last, heeft hij pijn, gaat het goed?!

Wimbledon | Grote schrik op centre court als Sinner onderuit gaat en naar zijn enkel grijpt

Derde set voor Djokovic

Sinner maakte twee prachtige punten, maar de derde set gaat toch echt naar Djokovic. Ondanks een achterstand geeft de Serviër nog niet op en hierbij halveert hij de marge. Sinner oogst applaus, Djokovic doet zaken. Goede zaken. Hij breakt ook nog eens gelijk in de eerste game van de vierde set.

Maria naar halve finale!

Maria doet het! De ene Duitse is de andere Duitse in de halve finale de baas. De moeder van twee verslaat Niemeier met 7-5 in de derde set, waarna aan het net een innig omhelzing volgt.

Djokovic geeft nog niet op

Er wordt wat van hem verwacht in de derde set. En hij lijkt aan de verwachtingen te voldoen. Djokovic loopt uit naar 4-1 en probeert er weer een wedstrijd van te maken.

Sinner is de baas

Sinner heeft na de eerste ook de tweede set naar zich toegetrokken. En hoe! Met een dubbele break. Sinds Djokovic de kans kreeg om er in de eerste set 5-1 van te maken, heeft hij niets meer te vertellen. Sinner komt op een dikke voorsprong van twee sets tegen nul.

Sinner blijft goed bezig

Sinner is op dit moment duidelijk de baas op het centre court. De Italiaan voelt zich meer dan op zijn gemak tegen Djokovic en breakt ook in de tweede set door de service van de Serviër. Hij leidt met 2-1 en mag zelf serveren.

Derde set bij Duits onderonsje

Jule Neimeier kende de beste start en won ook de eerste set (4-6), maar in de tweede set slaat Maria terug. Letterlijk en figuurlijk. Niemeier probeert de meubelen nog te redden met een tweener, maar dat mag niet baten...

Djokovic en Sinner maken verwachtingen waar

Novak Djokovic en Jannik Sinner maken de verwachtingen in de eerste set meer dan waar. ‘Nole’ schoot uit de startblokken, maar ook Sinner heeft zijn draai gevonden. Wat heet! Hij maakt een 1-4 achterstand ongedaan en eist de eerste set met 7-5 voor zich op!

Djokovic

Velen hadden misschien uitgekeken naar een treffen tussen Djokovic en Carlos Alcaraz, maar laten we eerlijk zijn: een duel met Sinner liegt er ook niet om. En aangezien Sinner met overtuigende cijfers won van de Spanjaard, wordt Djokovic-Sinner misschien zelfs wel toffer dan Djokovic-Alcaraz.
De partij tussen Djokovic en Sinner is dinsdag de opener op het centre court, wat betekent dat je mooi een groot deel van je middag kunt vullen met deze kwartfinale. Tegelijkertijd is er een Duits onderonsje tussen mama Tatjana Maria en Jule Niemeier.

Wimbledon | “Tim, je gaat een grote toekomst tegemoet” - Van Rijthoven over onderonsje met Djokovic

Goffin

Het centre court wordt vervolgens gereserveerd voor Ons Jabeur, die het opneemt tegen verrassing Marie Bouzkova. Jabeur wordt al tijdens getipt als schaduwfavoriet en wie weet breekt de zon wel door. Inzet is een plekje in de halve finale.
Ook de laatste Britse hoop komt in actie, in de vorm van Cameron Norrie. De als negende geplaatste speler is de hoop van het thuispubliek voor een nieuwe triomf van een thuisspeler. David Goffin gaat er alles aan doen om de Britten een domper te bezorgen. De Belg behoort opnieuw tot de laatste acht en geeft zichzelf betere kansen dan in zijn vorige kwartfinale, toen Djokovic te sterk bleek.

Wimbledon | Goffin staat na vierenhalf uur tennissen voor tweede keer in kwartfinale

WAAR KIJK JE?

Vanaf maandag 27 juni t/m zondag 10 juli strijden de beste tennissers op het hoofdtoernooi voor eeuwige roem op het heilige gras van WImbledon. Mis niks van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij via discovery+.
Wimbledon
Wimbledon | “Ik heb tennis niet nodig om gelukkig te zijn” - Federer een jaar na zijn laatste partij
12/07/2022 OM 15:53
Wimbledon
Wimbledon | “De opluchting is groot” - Djokovic kan het nog steeds en keert terug aan de top
12/07/2022 OM 10:42