Premium
Tennis

Stefanos Tsitsipas - Jordan Thompson

02:34:13

Herhaling
Speelschema dag 4 - Nadal in actie, Swiatek-Kerkhove, tweede ronde Van de Zandschulp
Preview vrouwen: soevereine Swiatek & Queen Serena
Preview mannen: vervolg geteisterde Grand Slam race
Exclusieve preview Van de Zandschulp, Griekspoor & Van Rijthoven

Liveblog afgelopen

Wimbledon
Tennis | "Had van iedereen behalve Djokovic gewonnen" - Kyrgios over verloren Wimbledon-finale
28/07/2022 OM 09:40
Hoewel de partij van Coco Gauff nog op het programma staat, sluiten we het liveblog voor vandaag af. Morgen zijn we terug. Dan zien we onder meer Djokovic, Alcaraz en zomerhit Van Rijthoven in actie. Plus nog veel meer spelers en speelsters. Ook wielerliefhebbers komen aan hun trekken met de start van de Tour de France. Tot vrijdag!

Nadal wint

Door de regen duurde het bruto nog een uurtje langer, maar in drie uur tijd slaat Nadal zich naar de derde ronde. Hij verwijst Berankis terug in 6-4 6-4 4-6 6-3. Opnieuw staat de Spaanse GOAT dus een set af, net als in de eerste ronde. Dat zijn verbeterpunten om verderop in het toernooi aan te werken. Komen Nadal en Van de Zandschulp elkaar dan opnieuw tegen?

Regen!

Nadal staat 3-0 voor in de derde set, maar alweer zorgt een regenbui voor oponthoud.

Swiatek op tijd bij de les

Helaas, het is over en uit voor Lesley Pattinama-Kerkhove. Ze won een set en mocht eventjes dromen van een stunt, maar Swiatek is op tijd bij de les en maakt in de derde set alsnog het verschil. Ze had er wel ruim twee uur voor nodig om op matchpoint te komen: 6-4 4-6 6-3.

Nadal weet wanneer toe te slaan

Het gaat niet vanzelf bij Nadal, maar hij staat er op de momenten dat het moet. Bijvoorbeeld als er een set valt binnen te slepen. Stond hij eerder nog achter, nu breakt hij door de service van Berankis om met 4-6 ook de tweede set te winnen!

Swiatek plaatst versnelling

Swiatek staat inmiddels op een 3-1 voorsprong in de derde set. Is het gevaar op een stunt daarmee afgewerkt? Zeer zonde dat Pattinama-Kerkhove er aan het begin van de derde set zelf net niet in slaagde om zelf een break te plaatsen.

Pattinama-Kerkhove pakt set!

Kijk eens aan, Pattinama-Kerkhove brengt de stand op gelijke hoogte tegen Swaitek. Na 4-6 staat nu gewoon 6-4 op de borden en we gaan een beslissende derde set spelen. Dat is bijzonder, bijzonder leuk ook!

Nadal komt voor

Het is nog niet bepaald een masterclass, maar Nadal heeft de eerste set met 6-4 gewonnen.

Swiatek schakelt op

Helaas voor Pattinama-Kerkhove is het niet gelukt om de eerset set Swaitek afhandig te maken. Sinds de Poolse na een uitglijder weer op haar voeten staat, haalt ze de games binnen. De eerste ging met 6-4 haar kant op.

Prima begin Pattinama-Kerkhove

Zo, dat doet Pattinama-Kerkhove leuk! Ze staat onwijs goed te spelen tijdens haar partij in de tweede ronde tegen de nummer één van de wereld. Lukt het om de eerste set af te pakken van Swiatek?

Nadal op centre court

De eerste wedstrijd in drie jaar tijd op gras verliep wat stroefjes voor Nadal, maar hoe zit dat in de tweede partij? Hij verschijnt op de baan tegen Ricardas Berankis en hoopt dit keer wel in drie sets door te stoten.

Pattinama-Kerkhove begint aan uitdaging tegen Swiatek

Kan lucky loser Lesley Pattinama-Kerkhove de zegereeks van Iga Swiatek stoppen? De Poolse staat nu op 36 overwinningen op rij en deelt in haar bakkerij nog wel eens een bageltje uit. De eerste uitdaging wordt om dat te voorkomen, daarna kunnen we verder kijken.

Ook Tsitsipas naar derde ronde

En jawel, we hebben de clash tussen Kyrgios en Tsitsipas te pakken! De Griek was in drie sets te sterk voor Thompson en krijgt na twee soepele zeges een serieuze uitdaging voor de kiezen: 6-2 6-3 7-5.

Kyrgios meldt zich in derde ronde

Echte krakers hebben we nog maar weinig gezien op Wimbledon. Daar kan in de derde ronde zomaar verandering in komen. Als een stoomwals rolt Nick Kyrgios naar de derde ronde... en het kan zomaar zijn dat hij daarin Stefanos Tsitsipas treft!

Kyrgios pakt ook tweede set

Kyrgios heeft het voorlopig een stuk gemakkelijker dan in de eerste ronde. Hij gaat uitstekend. De Australiër pakt de tweede set met 6-3 tegen de nummer 26 geplaatst.

Derde ronde een feit!

Na Tim van Rijthoven staat ook Botic van de Zandschulp in de derde ronde van Wimbledon. Wat een weelde voor het oranje tennis! Na een waardeloze eerste set is Van de Zandschulp in het vervolg heer en meester: 3-6 6-1 6-4 6-4.

Dikke voorsprong Kyrgios

Kyrgios heeft na één set en een beetje nog geen punt verloren op eigen service. Kortom, de Australiër staat de ballen lekker te raken. Maar we weten ook: er is altijd maar heel weinig nodig om hem uit z’n hum te brengen…

Botic breakt

Alles gaat op rolletjes voor Van de Zandschulp. De break in de vierde set is binnen. Het is te vroeg om te spreken van een beslissing, maar de zaak is wel in beweging.

Partij Kyrgios begonnen

Ondertussen is ook Kyrgios begonnen aan zijn partij in de tweede ronde. Tegen Krajinovic. De Australiër staat al een break voor, maar dat was geen reden om zich door het minste of geringste uit balans te laten brengen. Stoelriemen vast dus.

Daar is de derde set!

Van de Zandschulp komt op voorsprong en zet een flinke stap richting het bereiken van de derde ronde. Op het vierde setpoint is het raak. Hij wint de derde set met 6-4 van Ruusuvori en is nog één set verwijderd van winst. Op die slappe start na verloopt alles volgens plan.

Draai gevonden

Ook in de derde set verloopt alles voorlopig volgens plan voor Van de Zandschulp. Hij staat halverwege een break voor. Maar nu breken de belangrijke momenten aan.

Tweede set naar Van de Zandschulp

Van de Zandschulp dendert door en het lukt weliswaar niet op love, maar winst van de tweede set is een feit. Dankzij een score van 6-1 is de stand na 3-6 weer terug in evenwicht. Kan de Nederlander doorpakken op weg nar een plek in de derde ronde?

Het begint te draaien

Het lijkt erop dat Van de Zandschulp de juiste afstelling heeft gevonden. Er is sprake van een dubbele break voorsprong in de tweede set en we zien winners, dropshots en veel gewonnen punten. Wat een verschil met de eerste set!

Betere start Van de Zandschulp in tweede set

Het dreigde ook in de eerste servicebeurt van de tweede set even mis te gaan voor Van de Zandschulp, maar hij is op tijd bij de les. En in de volgende game pakt hij zelfs op love een game af van Ruusuvuori. Kortom, 2-0 voor Botic!

Slappe start komt Van de Zandschulp duur te staan

Van de Zandschulp begint iets beter te spelen, maar de schade opgelopen aan het begin van de eerste set kan niet worden worden gerepareerd. Dus is het Ruusuvuori die de eerste set wint. De Fin doet dat met 6-3.

Botic levert service nu wel in

Het is voorlopig Ruusuvuori die dicteert. Dat bleek al op eigen opslag en nu helemaal, aangezien de Fin de opslag van Van de Zandschulp breekt en in korte tijd een voorsprong neemt van 4-1. Het was al bijzonder dat de Nederlander een punt maakte op de service van Ruusuvuori, kun je nagaan.

Zoeken voor Van de Zandschulp

Van de Zandschulp is wel eens beter begonnen aan een partij, maar er is nog geen man overboord. Totaal niet. Na drie games gaat het nog gewoon op service.

Interview Van Rijthoven

Bekijk hier als extraatje alvast een leuk interview de zomerhit van 2022... Tim Van Rijthoven!

Wimbledon - Van Rijthoven is de zomerhit van 2022 | “Winnen is nu geen toeval meer”

Van de Zandschulp

Tim van Rijthoven is voorlopig de zomerhit van 2022, maar wie weet lukt het Van de Zandschulp om er een duoprestatie van te maken. Als Van de Zandschulp in tegenstelling tot in Rosmalen nu wel afrekent met Ruusuvuori staan er voor het eerst sinds 2002 twee Nederlandse mannen in de derde ronde op het heilige gras. Van de Zandschulp komt rond de klok van 12:00 uur al op de baan.

Pattinama-Kerkhove

Het zou een prachtige prestatie zijn, terwijl Pattinama-Kerkhove vrijuit kan spelen tegen Swiatek. De lucky loser treedt op baan 1 aan tegen de nummer één van de wereld en hoopt in eerste instantie dat er geen lekkernijen als bagels worden uitgedeeld in Iga’s bakkerij, maar gaat de wedstrijd in met het idee om er iets van te maken en wil niet met bange, grote ogen in de koplampen kijken.

Kyrgios en Nadal

Los van de Nederlanders is er natuurlijk nog veel meer actie! Wat te denken van grasspecialist en entertrainer Kyrgios? Weet hij zijn koppie er opnieuw bij te houden en te presteren? En Nadal behoeft natuurlijk al helemaal geen introductie. Het is alleen al schitterend om hem op het centre court weer in actie te zien.

WAAR KIJK JE?

Vanaf maandag 27 juni t/m zondag 10 juli strijden de beste tennissers op het hoofdtoernooi voor eeuwige roem op het heilige gras van Wimbledon. Mis niks van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij via discovery+.
Wimbledon
Wimbledon | “Ik heb tennis niet nodig om gelukkig te zijn” - Federer een jaar na zijn laatste partij
12/07/2022 OM 15:53
Wimbledon
Wimbledon | “De opluchting is groot” - Djokovic kan het nog steeds en keert terug aan de top
12/07/2022 OM 10:42