Premium
Tennis

Rafael Nadal - Lorenzo Sonego

02:29:31

Herhaling
Speelschema dag 6 - Zo laat speelt Botic van de Zandschulp
Preview vrouwen: soevereine Swiatek & Queen Serena
Preview mannen: vervolg geteisterde Grand Slam race
Exclusieve preview Van de Zandschulp, Griekspoor & Van Rijthoven
De liveblog van Wimbledon begint niet voor 12:00 uur, want vanaf dat moment worden de eerste ballen geslagen. De spelers waarop we focussen kunnen best eens later beginnen. Zodra er wordt gespeeld, volgen er updates!
Wimbledon
Tennis | "Had van iedereen behalve Djokovic gewonnen" - Kyrgios over verloren Wimbledon-finale
28/07/2022 OM 09:40

Kyrgios wint

Nick Kyrgios wint de vechtwedstrijd tegen Stefanos Tsitsipas. Soms was het tennis, soms was het klagen, maar bovenal was het entertainment.

Drie sets voor Nadal

6-1 6-2 6-4 is alles wat Rafael Nadal nodig had om Lorenzo Sonego naar huis te spelen. De Italiaan leek iets beter in zijn spel te komen nadat het dak dichtgedaan werd, maar helaas was dat te laat voor hem om nog echt een verschil te maken in de wedstrijd.

Gesloten daken

Ook bij Tsitsipas - Kyrgios wordt het dak nu gesloten en gaan de lichten aan.

Comeback van Sonego?

Het dak zit dicht en Sonego heeft ineens zijn ritme gevonden. De Italiaan breekt Nadal in een lovegame.

Fysiek malheur

Nick Kyrgios glijdt uit en lijkt zijn lies of heup wat te verrekken. Voorlopig staat hij wel weer te spelen tegen Tsitsipas.

Derde set voor Kyrgios

De spanning is om te snijden tussen Kyrgios en Tsitsipas, maar de derde set gaat in ieder geval naar de Australiër. Daarmee komt hij 2-1 voor te staan in sets.

Tweede set Nadal

Nadal dendert door. Ook de tweede set is in het voordeel van de Spanjaard. Met 6-2 lijkt het einde van de wedstrijd al snel in zicht te komen.

De frustraties

Tsitsipas slaat uit frustratie een bal richting het publiek en Nick Kyrgios vindt dat de umpire moet ingrijpen.

Het perfecte moment

Nick Kyrgios breekt stefanos Tsitsipas op het perfecte moment. Daardoor wint hij de tweede set met 6-4 en staat het nu 1-1.

Eerste set voor Nadal

Sonego kan geen vuist maken tegen Nadal. De Spanjaard wint de eerste set met 6-1.

Nadal begint scherp

Nadal begint scherp aan de wedstrijd. In de tweede servicegame van Sonego breekt de Spanjaard de Italiaan.

Eerste set voor Tsitsipas

Nick Kyrgios is met zijn hoofd niet bij de wedstrijd. Hij is constant in discussie met de umpire over de lijnrechters. Toch gaat de wedstrijd voorlopig nog redelijk gelijkop en wordt de eerste set in de tiebreak beslist in het voordeel van Tsitsipas.

Nadal - Sonego

Rafael Nadal is begonnen aan zijn wedstrijd tegen Lorenzo Sonego.

Kyrgios is Kyrgios

Kyrgios is weer lekker zichzelf. De lijnrechter maakt een fout en Nick Kyrgios laat duidelijk merken geen fan te zijn van die specifieke lijnrechter. In het pauzemoment tussen de punten door horen we de Australiër duidelijk discussiëren met de umpire over deze lijnrechter.

Winnende reeks Swiatek ten einde

Het is gebeurd! De winnende reeks van Iga Swiatek is gestopt. Er staat na 37 partijen winst op rij een punt achter de serie, door toedoen van Alizé Cornet. De Franse weet de Poolse machine toch wat menselijke trekjes te ontlokken.

Eerste set Badosa

Hoewel Kvitova mocht serveren voor setwinst, bestond al het idee dat Badosa de betere speelster was. En inderdaad, de Spaanse draait de zaak nog helemaal om en pakt in 7-5 een belangrijke voorsprong.

Swiatek levert eerste set in

Is er een stunt in de maak? Ze is 37 partijen op rij ongeslagen, maar Iga Swiatek verliest de eerste set met 4-6 van Alize Cornet.

Anisimova schakelt Gauff uit

Toch wel een verrassing op het centre court. Anisimova blijkt in drie sets te sterk voor Gauff. De Amerikaanse stuit in de vierde ronde op Harmony Tan.

Anisimova komt langszij

Het Amerikaanse onderonsje tussen twee jonge toppers is terug in evenwicht en krijgt de derde set die het verdient. Anisimova pakt de tweede set met 2-6.

Gauff heeft het zwaar

Sinds de goede start van Gauff is het beeld van de wedstrijd toch wel gekanteld. Anisimova stond zelfs met 1-4 voor in de tiebreak en leidt inmiddels met 2-4 in de tweede set. Krijgen we een decider?

Twee Nederlanders bij laatste zestien

Na Tim van Rijthoven bereikt ook Van de Zandschulp de achtste finales. Het is voor het eerst sinds 2002 dat het voorkomt dat meer dan een Nederlander zich bij de laatste zestien op Wimbledon schaart. Van Rijthoven speelt tegen Djokovic. Speelt Van de Zandschulp tegen Nadal?

Van de Zandschulp wint wedstrijd

Botic van de Zandschulp heeft de vierde ronde van Wimbledon bereikt. Hij kon doorzetten in de vierde set en wint de wedstrijd door een ace te slaan!

Van de Zandschulp breakt Gasquet

Een lovegame op de service van de tegenstander. Met een geweldige lob verzilvert hij zijn breakpunten. Het verzet van de Fransman lijkt gebroken, want ook de volgende game pakt van de Zandschulp op 'love'.

Gauff pakt eerste set

Ondanks de goede start van Gauff is het nog een echte wedstrijd geworden, dankzij een revival van Anisimova. Het is echter Gauff die via een tiebreak 7-6(4) de eerste set pakt en daarmee de op Roland Garros ingezette stijgende lijn prima doortrekt. Bijzonder genoeg stond Gauff in de tiebreak nog 1-4 achter.

Tiebreak voor Botic!

Een welkome opsteker voor Van de Zandschulp! Hij pakt de tiebreak van de derde set, met 9-7, en dat is echt een meevaller, want het ging tijdens de derde set niet bepaald vanzelf. Een voorsprong als deze kan echter helend werken. Laten we het hopen, want ergens voel je: Van de Zandschulp is nog niet van Gasquet af.

Botic werkt breakpoints weg

Vier uitstekende services op rij van Van de Zandschulp. Daarmee vecht hij zich omhoog uit een dalletje, want Gasquet kreeg opnieuw een kans om weg te lopen in een set. Voor de verandering lukt dat eens niet.

Gasquet breakt weer terug

Gasquet heeft niet te klagen over hoe het allemaal valt. Dat merkt ook Van de Zandschulp, bij wie het eventjes niet vanzelf gaat. En als de Fransman een kans krijgt om te breaken, pakt-ie 'm ook. 2-2 in de derde set.

Gauff in actie

Op het centre court staat een leuke partij op het programma tussen Gauff en Anisimova. De nummer 11 geplaatst komt beter uit de startblokken dan de als twintigste ingeschaalde speelster. 3-0 voor Gauff in de eerste set.

Goede start derde set

Van de Zandschulp begon de tweede set met een mooi punt, waar hij niets aan had, maar pakt in de derde set gelijk een break. Het mocht ook wel weer eens. 3 uit 13 is de stand van zaken. Maar die derde break is wel mooi een feit.

Tweede set voor Gasquet

Tsjonge, met 2-6 levert Van de Zandschulp de tweede set in. Je hebt ondanks alles het gevoel dat de Nederlander de betere is, maar het scorebord vertelt een stand van 1-1 in sets. Gasquet was down, maar is nog niet out.

Breakkansen blijven onbenut

Je hebt het gevoel dat Va nde Zandschulp de betere is, maar hij staat nu wel met 2-5 achter. Dit terwijl er genoeg kansen waren om te breaken. Maar precies dan vindt Gasquet tot twee keer toe het kalk van de lijn.

Van de Zandschulp levert service in

Werk aan de winkel voor Van de Zandschulp, net als in de eerste set. Gasquet staat weer wat steviger op zijn voeten en durft klappen uit te delen. Klappen waarop de nummer 21 geplaatst even geen antwoord heeft. 2-4 voor Gasquet.

Gasquet werkt breakpoints weg

Het staat 3-2 voor Gasquet in de tweede set, die in zijn laatste opslagbeurt voor de verandering eens weinig problemen kende.

Van de Zandschulp wint eerste set!

Vanaf het moment dat hij kon serveren voor de eerste set, op 3-5, is het nites meer met Gasquet, die een stuk slordiger staat te spelen. Van de Zandschulp daarentegen weet de ruimte achter het net te vinden, waardoor hij nogal eens dropshots kan spelen waarop de Fransman geen antwoord heeft. De Nederlander draaide het helemaal om. 7-5 en op voorsprong dus in sets!

Achterstand omgedraaid

Van de Zandschulp komt er steeds lekkerder in en pakt door! Hij breakt Gasquet voor de tweede keer op rij, leidt met 6-5 en mag gaan serveren voor winst van de eerste set.

Van de Zandschulp breakt terug

Van de Zandschulp verkende eerder al de mogelijkheden om Gasquet terug te breaken en bij de tweede kans is het raak. Dankzij een dubbele fout van de Fransman. De Nederlander op zijn beurt komt terug tot 5-4 en we krijgen een spannend einde van de eerste set.

Eerste game binnen

Wat in de eerste servicebeurt niet lukte, krijgt Van de Zandschulp wel voor elkaar na de tweede. Hij staat op het scorebord, al ging het niet onwijs soepel. Wel kijkt hij tegen een 1-3 achterstand aan.

Weer slechte start

Net als in de tweede ronde kent Van de Zandschulp een slechte start. Hij doet de break cadeau aan Gasquet en staat met 0-2 achter.

Gasquet en Van de Zandschulp op de baan

Er wordt op court 2 inmiddels volop ingespeeld, dus het gaat niet lang meer duren of het gaat om het echie bij Gasquet en Van de Zandschulp.

Van de Zandschulp bijna aan de beurt

Harmony Tan maakt in 6-1 6-1 gehakt van Katie Boulter. Waarom is dat van belang? Dit betekent dat Van de Zandschulp spoedig aan zijn partij in de derde ronde, tegen Gasquet, kan beginnen!

Van de Zandschulp

We zijn op Wimbledon tot dusver verschoond gebleven van epische clashes, maar het kan niet lang meer duren voordat de echte strijd losbarst. Wat te denken van de ontmoeting vandaag tussen Nick Kyrgios en Stefanos Tsitsipas? Als dat geen vuurwerk oplevert…
Als Nederlanders kunnen we ons sowieso focussen op Van de Zandschulp, die op court 2 aantreedt tegen Richard Gasquet. De Fransman stond twee keer in de halve finale in Londen, maar heeft het de laatste edities zwaar. De jaren beginnen dan ook te tellen voor de 36-jarige Fransman.

Wimbledon | “Het was vroeg, ik bewoog niet goed” - Van de Zandschulp over zwakke eerste set

Swiatek en Gauff

En anders zijn er genoeg grote namen om onder het vergrootglas te leggen. Begint Nadal zijn draai te vinden op het heilige gras of krijgt hij het ook in de derde ronde lastig? Een vraag waar we zaterdag antwoord op krijgen. En hoe vervolgt Iga Swiatek haar toernooi na de moeizame winst op Lesley-Pattinama Kerkhove.
Het moment nadert waarop de favorieten niet anders kunnen dan met de billen bloot gaan. Als Swiatek ook maar even verslapt, is er bijvoorbeeld Coco Gauff die zeer volwassen staat te spelen. En wat te denken van Badosa-Kvitova en Krejcikova?

Wimbledon | Pattinama-Kerkhove na drie sets strijdend ten onder tegen Swiatek

WAAR KIJK JE?

Vanaf maandag 27 juni t/m zondag 10 juli strijden de beste tennissers op het hoofdtoernooi voor eeuwige roem op het heilige gras van Wimbledon. Mis niks van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij via discovery+.
Wimbledon
Wimbledon | “Ik heb tennis niet nodig om gelukkig te zijn” - Federer een jaar na zijn laatste partij
12/07/2022 OM 15:53
Wimbledon
Wimbledon | “De opluchting is groot” - Djokovic kan het nog steeds en keert terug aan de top
12/07/2022 OM 10:42