Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wimbledon | Niet-fitte Nadal weet zich in vijf zware sets voorbij Fritz te knokken

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 06/07/2022 om 22:02 GMT+2

Het is Rafael Nadal ondanks alles gelukt zich te kwalificeren voor de halve finale van Wimbledon. De Spanjaard raakte in de eerste set geblesseerd aan zijn buikspier en het zag er zelfs naar uit dat hij moest opgeven, maar hij ging door en knokte zich in een lange vijfsetter voorbij Taylor Fritz. Nadal was zelfs oppermachtig in de match-tiebreak en staat in de laatste vier: 3-6 7-5 3-6 7-5 7-6(4).

Wimbledon | Niet-fitte Nadal weet zich in vijf zware sets voorbij Fritz te knokken

Het was een klein wonder dat Nadal het einde van de partij haalde, want hij worstelde zichtbaar met een buikspierblessure. Die kwetsuur hinderde hem behoorlijk, bijvoorbeeld tijdens het serveren. De services waren soms dan ook flink langzamer. Het had er alle schijn van dat Nadal uitgespeeld was.
Als gevolg van het ongemak werd de goede start van Nadal snel uitgewist. Hij verloor de eerste set met 3-6 en zijn vader maakte in de spelersbox bewegingen die slechts ‘stoppen’ konden betekenen, maar de Spanjaard hield vol. Blijkbaar hielp ook een medische behandeling precies genoeg om verder te kunnen.
Nadal speelt het hele toernooi al met tape op zijn buik, maar tot dusver leek het hem niet te hinderen. Bizar genoeg duurde de partij na het stopgebaar nog uren en uren, want Nadal en Fritz deden weinig voor elkaar onder. Fritz zelf riep ook de hulp in van de fysio.

Kyrgios

Het werd een halve finale van een voorsprong en achterstand, van hangen en wurgen, van uitdelen en incasseren. De beslissende dreun kwam van het racket van Nadal. De 36-jarige heeste in de match-tiebreak die noodzakelijk was op 6-6 in de vijfde set en staat ‘gewoon’ in de halve finale.
Nadal gaf in het interview on court aan nog niet bepaald uit te kijken naar de halve eindstrijd, waarin vrijdag de altijd onvoorspelbare Nick Kyrgios opdoemt. “Eerst kijken of ik fit genoeg ben…”

WAAR KIJK JE?

Vanaf maandag 27 juni t/m zondag 10 juli strijden de beste tennissers op het hoofdtoernooi voor eeuwige roem op het heilige gras van WImbledon. Mis niks van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie