De Nederlanders houden tijdens tennisjaar 2022 voorlopig flink huis tijdens de Grand Slams, met volop overwinningen voor Diede de Groot, terwijl Sam Schroder en Niels Vink de titels op bij de Australian Open en Roland Garros onderling verdeelden. Ook werd er succes geboekt in het dubbelspel.
“Rolstoeltennissers zijn ongelooflijk atleten”, vindt Eurosport-expert Wilander. “De techniek die ze hebben is anders dan bij de mannen en vrouwen. Hun beweeglijkheid en reactie op geslagen ballen… het is ongelooflijk!”

Wimbledon | "Mensen zien ons nu als professionele atleten" - Diede de Groot over rolstoeltennis

Wimbledon
Tennis | "Had van iedereen behalve Djokovic gewonnen" - Kyrgios over verloren Wimbledon-finale
28/07/2022 OM 09:40

Twee keer stuiteren

Wilander spreekt een heel klein beetje uit ervaring. “Ik heb het ook eens geprobeerd. De bal mag twee keer stuiteren, maar dat gebeurt slechts eens in de zoveel tijd, want die mannen en vrouwen zijn onwijs goed om zich op tijd te positioneren en goede ballen te slaan.”
“Rolstoeltennis op gras lijkt me niet gemakkelijk. Ik denk dat het iets simpeler is op hardcourt, maar de ontwikkeling van de sport gaat snel en het rolstoeltennis is een mooie toevoeging aan de fantastische sport die tennis is.”

Roland Garros | Vink wint eerste Grand Slam door Schröder te verslaan in rolstoelfinale

WAAR KIJK JE?

Vanaf maandag 27 juni t/m zondag 10 juli strijden de beste tennissers op het hoofdtoernooi voor eeuwige roem op het heilige gras van WImbledon. Mis niks van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij via discovery+.
Wimbledon
Wimbledon | “Ik heb tennis niet nodig om gelukkig te zijn” - Federer een jaar na zijn laatste partij
12/07/2022 OM 15:53
Wimbledon
Wimbledon | “De opluchting is groot” - Djokovic kan het nog steeds en keert terug aan de top
12/07/2022 OM 10:42