Bijzonder genoeg werd Rybakina geboren in Moskou, maar komt ze uit onder de vlag van Kazachstan. Dat is maar goed ook, aangezien Russen niet welkom zijn tijdens deze editie van het grastoernooi. Het zijn zorgen waar Rybakina niet mee kan zitten, want ze was oppermachtig bij de laatste vier.
Rybakina forceerde zelfs het einde van een reeks sets die Halep wist op te eisen, want sinds 2019 had ze er 21 op rij gewonnen. Rybakina was vanaf het eerste moment totaal niet onder de indruk van die reeks, want ze stond binnen de kortste keren op een duidelijke voorsprong.
Halep had haar service nodig om iets tegenover de power van Rybakina te kunnen zetten, maar ze gaf met haar opslag niet thuis. Dit terwijl Rybakina juist sterk serveerde. Dit leverde veel ‘gratis’ punten op. Brak Rybakina een keertje niet? Dan kreeg ze tijdens de volgende opslagbeurt van Halep een nieuwe kans.
Wimbledon
Tennis | "Had van iedereen behalve Djokovic gewonnen" - Kyrgios over verloren Wimbledon-finale
28/07/2022 OM 09:40

Wimbledon | Jabeur verslaat vriendin Maria onderweg naar eerste finale van een Grand Slam

Jabeur

Het leek dan ook een kwestie van tijd voordat Rybakina het zou beslissen. En dat gebeurde inderdaad. Het was veelzeggend dat dit gebeurde door Halep een laatste keer te breaken, waardoor ze de partij niet eens zelf hoefde uit te serveren.
Rybakina (23) staat in de finale tegenover de 27-jarige Ons Jabeur, de nummer twee van de wereld. Voor beiden wordt het hun eerste eindstrijd tijdens een Grand Slam. Dat dit moment zich voordoet tijdens Wimbledon maakt het des te bijzonder.

WAAR KIJK JE?

Vanaf maandag 27 juni t/m zondag 10 juli strijden de beste tennissers op het hoofdtoernooi voor eeuwige roem op het heilige gras van WImbledon. Mis niks van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij via discovery+.
Wimbledon
Wimbledon | “Ik heb tennis niet nodig om gelukkig te zijn” - Federer een jaar na zijn laatste partij
12/07/2022 OM 15:53
Wimbledon
Wimbledon | “De opluchting is groot” - Djokovic kan het nog steeds en keert terug aan de top
12/07/2022 OM 10:42