De als eerste en tweede geplaatste Schroder (22) en Vink (19) speelden recent ook al de finale van Roland Garros tegen elkaar, maar tijdens de tweede set in Londen werd het een toefje onaangenaam. Er ontstond onenigheid tussen beide spelers.
Vink oogde nogal gefrustreerd na het verliezen van de tiebreak. Coaches werden uitgescholden en de umpire kreeg de wind van voren van Schroder na het niet voldoen aan het verzoek om Vink te diskwalificeren.
Wimbledon
Tennis | "Had van iedereen behalve Djokovic gewonnen" - Kyrgios over verloren Wimbledon-finale
28/07/2022 OM 09:40

Weinig tennis in tweede set

Volgens Vink was er sprake van coaching bij Schroder, terwijl Schroder op zijn beurt vond dat het slechte gedrag van Vink reden was voor diskwalificatie. Vink speelde diverse wilde ballen, waarvan je je kunt afvragen wat er precies het doel van was.
Er werd vooral door Vink in de tweede set amper nog getennist, waarna Schroder met duidelijke cijfers kon winnen. Schroder en Vink spelen later vandaag nog samen de finale van het dubbelspel.

WAAR KIJK JE?

Vanaf maandag 27 juni t/m zondag 10 juli strijden de beste tennissers op het hoofdtoernooi voor eeuwige roem op het heilige gras van Wimbledon. Mis niks van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij via discovery+.
Wimbledon
Wimbledon | “Ik heb tennis niet nodig om gelukkig te zijn” - Federer een jaar na zijn laatste partij
12/07/2022 OM 15:53
Wimbledon
Wimbledon | “De opluchting is groot” - Djokovic kan het nog steeds en keert terug aan de top
12/07/2022 OM 10:42