Premium
Tennis

Novak Djokovic - Cameron Norrie

02:58:45

Herhaling
“Mijn zoon doet Nadal graag na om mij te irriteren” - Djokovic over streken Stefan
"Ik kan niet voluit serveren” - Nadal verklaart terugtrekken voor halve finale
Geblesseerde Nadal kan niet spelen en trekt zich terug, Kyrgios naar finale
Controverse in dubbelspel! Duo Ram/Salisbury woedend na foute call Hawkeye
Dit liveblog wordt bijgehouden rondom de partij tussen Djokovic en Norrie. Die wedstrijd begint niet voor 15:30 uur. Voor die tijd updaten we dit liveblog voorzichtig, vanaf de eerste bal gaan we los!
Wimbledon
Tennis | "Had van iedereen behalve Djokovic gewonnen" - Kyrgios over verloren Wimbledon-finale
28/07/2022 OM 09:40

Djokovic naar finale

Voor de achtste keer staat Djokovic in de finale van Wimbledon. Hij kan het aantal eindzeges zondag naar zeven tillen. Dan moet hij wel winnen van Nick Kyrgios. Kan Kyrgios het Djokovic lastiger maken dan Norrie? De Brit won de eerste set, maar kreeg daarna niet eens meer een breakpoint. Djokovic is voorlopig nog altijd de baas in Londen.

Derde set naar Djokovic

Djokovic staat op voorsprong tegen Norrie. De vele onnodige fouten zien we nu niet meer, vooral op eigen service is hij oppermachtig. Op 3-3 in de tweede set plaatste Djokovic een tussensprint die nog altijd aanhoudt. Kunnen we straks spreken van de beslissende demarrage?

Djokovic komt terug

Djokovic begint zijn draai te vinden op het zonnige centre court. De Serviër krijgt meer vat op het spel van Norrie, verbetert zijn eigen slagen en pakt de tweede set. Er komt een belangrijk halfuur aan!

Eerste set Norrie

In amper een halfuurtje tijd heeft Norrie de eerste set binnen gehengeld tegen Djokovic. De Brit breekt tot maar liefst drie keer toe door de service van Djokovic, die veel te veel onnodige fouten maakt. Het thuispubliek smult ervan. 6-2.

Heerlijke start

Dit lekkere punt ten spijt levert Djokovic voor de tweede keer in drie opslagbeurten zijn service in.

Lekker punt om mee te beginnen

Norrie wist na deze lekkere rally direct de service van Djokovic te breaken, maar inmiddels zijn we alweer terug op serve.

Djokovic - Norrie bijna van start

De dubbelpartij om het bal op het centre court te openen, is inmiddels afgelopen. Dit betekent dat Djokovic en Norrie rond 16:15 uur het eerste punt van hun halve finale betwisten.

Nadal geblesseerd

Er naderde een fantastische climax op Wimbledon, maar helaas voor alle liefhebbers en fans heeft Nadal zich geblesseerd moeten terugtrekken voor de halve eindstrijd. De Spanjaard wilde zelfs met een scheur van 7 millimeter in zijn buikspier in actie komen, maar toen tijdens een laatste training bleek dat het echt niet ging, kon hij niet anders dan besluiten om zich af te melden.
Nadal kon amper bewegen, amper serveren en amper pijnvrij spelen. Op die manier twee partijen en dus Wimbledon winnen, was schier onmogelijk. En omdat hij niet op halve kracht op de baan wil verschijnen, besloot hij tegen zijn zin en gewoonte in om het enige verstandige te doen: afmelden.

Wimbledon | Niet-fitte Nadal weet zich in vijf zware sets voorbij Fritz te knokken

Kyrgios

Dit betekent dat Kyrgios een vrijgeleide krijgt richting de finale van zondag, op basis van een walk-over. Het is voor het eerst sinds 1992 dat dit in de halve eindstrijd gebeurt. Toen moest Richard Krajicek zich op de US Open afmelden met een kwetsuur aan zijn schouder, voor zowel het dubbelspel als de enkel.
Die andere finaleplek wordt wel betwist. Djokovic neemt het op tegen thuisspeler Norrie, die vast en zeker kan rekenen op de steun van het fanatieke thuispubliek. Hoeveel support krijgt de titelverdediger? Het wordt ongetwijfeld interessant om Djokovic en Norrie met elkaar de strijd te zien aangaan. Djokovic-Norrie begint op het centre court niet voor 15:30 uur.

Wimbledon | Tsitsipas probeert lichaam Kyrgios meermaals op topsnelheid te raken

Djokovic en rolstoeltennis

Voor en na Djokovic-Norrie worden op het centre court de halve finale in het dubbelspel bij de vrouwen gespeeld, met Krejcikova/Siniakova en Elise Mertens. Je kunt overigens alle partijen altijd live volgen op discovery+.
Dit geldt net zo goed voor het rolstoeltennis, dat vrijdag opnieuw een drukke dag beleeft. Er worden volop halve finales gespeeld, met volop Nederlanders in actie. Van Diede de Groot en Aniek van Koot tot Sam Schroder en Niels Vink… alle Nederlandse toppers komen in actie!

Wimbledon | “Tim, je gaat een grote toekomst tegemoet” - Van Rijthoven over onderonsje met Djokovic

Speelschema dag 10:

Centre court - start 14:30 uur:
Kichenok/Ostapenko(4)-Krejcikova/Siniakova(2)
Djokovic(1)-Norrie(9)
Mertens/Zhang(1)-Collins/Krawczyk
Court 1 - start 14:00 uur:
Fernandez-Hewett
Hewett/Reid-Egberink/Gerard
Court 3 - niet voor 13:00 uur:
De Groot(1)-Ohtani
Court 14 - start 12:00 uur:
Kunieda-Gerard
Ramphafdi/Sugeno-Lapthorne/Wagner
Oda/Peifer-Fernandez/Kunieda
Court 15 - start 12:000 uur:
Griffioen-Kamiji(2)
Schroder/Vink(1)-Davidson/Silva
De Groot/Van Koot(1)-Griffioen/Ohtani

WAAR KIJK JE?

Vanaf maandag 27 juni t/m zondag 10 juli strijden de beste tennissers op het hoofdtoernooi voor eeuwige roem op het heilige gras van WImbledon. Mis niks van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij via discovery+.
Wimbledon
Wimbledon | “Ik heb tennis niet nodig om gelukkig te zijn” - Federer een jaar na zijn laatste partij
12/07/2022 OM 15:53
Wimbledon
Wimbledon | “De opluchting is groot” - Djokovic kan het nog steeds en keert terug aan de top
12/07/2022 OM 10:42