Wedstrijden met Kyrgios op de baan zijn nauwelijks saai. De Australiër jut het publiek op, gaat in discussie met de umpire en maakt regelmatig vijanden door rackets weg te werpen, te spugen of ballen hard weg te slaan.
Dat de wedstrijd tussen Kyrgios (ATP-40) en Tsitsipas (ATP-4) ook spektakel op zou leveren was te verwachten. Kyrgios won de wedstrijd met 6-7 6-4 6-3 7-6(7). Na de wedstrijd ging minder over de uitslag dan over dit spraakmakende moment.

Kyrgios eist diskwalificatie

Wimbledon
Tennis | "Had van iedereen behalve Djokovic gewonnen" - Kyrgios over verloren Wimbledon-finale
28/07/2022 OM 09:40
Aan het einde van de tweede set die Kyrgios won, sloeg Tsitsipas een bal hard in het publiek. Kyrgios, die ook wel eens een bal het publiek in mept, eiste een strenge straf van de umpire. Een waarschuwing van de umpire voor een ‘code violation’ was niet genoeg voor de Australiër. Hij weigerde verder te spelen en riep verschillende ‘supervisors’ de baan op. Kyrgios vond eigenlijk dat de Griek gediskwalificeerd zou moeten worden.

Wimbledon | Kyrgios wil Tsitsipas gediskwalificeerd zien na in het publiek geslagen bal

Het umpire-incident bleef de Griek bezig houden. Op enkele momenten uitte hij zijn frustratie met wilde ballen. Zo sloeg hij in de derde set een bal keihard in de richting van Kyrgios.

Wimbledon | Tsitsipas probeert lichaam Kyrgios meermaals op topsnelheid te raken

Pesten

Op de persconferentie na de wedstrijd was Tsitsipas nog steeds gefrustreerd. “Hij was constant aan het pesten”, zei de Griek. “Waarschijnlijk was hij op school ook een pestkop. Ik houd niet van pestkoppen. Ik vind mensen die anderen naar beneden willen halen niet leuk.”
“Hij heeft een aantal goede karaktereigenschappen, maar hij heeft ook een heel kwade kant. Als die zichtbaar wordt, kan dat mensen om hem heen erg schaden.”

Circus

Tsitsipas meent dat Kyrgios nooit zou kunnen winnen zonder een ‘circussfeer’. “Hij wil het altijd op zijn manier en hij komt er altijd mee weg. Ik sprak even met de umpire en die zei mij precies dat. Hij gaat constant de grens over.”

WAAR KIJK JE?

Vanaf maandag 27 juni t/m zondag 10 juli strijden de beste tennissers op het hoofdtoernooi voor eeuwige roem op het heilige gras van WImbledon. Mis niks van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij via discovery+.
Wimbledon
Wimbledon | “Ik heb tennis niet nodig om gelukkig te zijn” - Federer een jaar na zijn laatste partij
12/07/2022 OM 15:53
Wimbledon
Wimbledon | “De opluchting is groot” - Djokovic kan het nog steeds en keert terug aan de top
12/07/2022 OM 10:42