"Het verschil is de mindset. Ik probeer vooral te genieten", vertelde Van Rijthoven na zijn winst in drie sets op de Argentijn Federico Delbonis. De Nederlander geeft veel credits aan zijn coach Igor Sijsling. "We kijken verder dan alleen tennis en dat helpt mij enorm."

Zelfvertrouwen

"Het leven is niet alleen maar tennis. Wanneer ik een bal mis of een wedstrijd verlies, is dat niet het einde van de wereld. Ook qua vertrouwen gaat het goed met me. Ik zeg elke wedstrijd tegen mezelf dat ik beter ben dan mijn tegenstander, ook als dat niet zo is. Ik ga elke partij de baan op om te winnen", vervolgt Van Rijthoven.
Wimbledon
Tennis | "Had van iedereen behalve Djokovic gewonnen" - Kyrgios over verloren Wimbledon-finale
28/07/2022 OM 09:40
Het plezier en het zelfvertrouwen maken indruk op Schett, die logischerwijs de vraag stelt wat zijn doel is op Wimbledon. "Ik vind het al geweldig dat ik hier sta. Dit is het mooiste en meest prestigieuze toernooi van de wereld. Het is dan verstandig om te zeggen dat ik het stap voor stap ga bekijken. Maar laten we voor de vierde ronde gaan of voor de kwartfinale... We zien wel waar het eindigt."

Waar kijk je?

Vanaf maandag 27 juni t/m zondag 10 juli strijden de beste tennissers op het hoofdtoernooi voor eeuwige roem op het heilige gras van WImbledon. Mis niks van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij via discovery+.
Wimbledon
Wimbledon | “Ik heb tennis niet nodig om gelukkig te zijn” - Federer een jaar na zijn laatste partij
12/07/2022 OM 15:53
Wimbledon
Wimbledon | “De opluchting is groot” - Djokovic kan het nog steeds en keert terug aan de top
12/07/2022 OM 10:42