Hij reageert daarmee op de vraag van Mats Wilander. De Eurosport-expert refereert aan het interview dat Van Rijthoven eerder deze week gaf aan Barbara Schett waarin hij aangaf altijd de baan op te gaan en tegen zichzelf te zeggen dat hij beter is dan zijn tegenstander.
Tegenover Djokovic is Van Rijthoven dat ook van plan. "We spelen allebei tennis en slaan tegen dezelfde bal. Ik zou dus niet weten waarom ik dat niet zou doen. Natuurlijk, ik besef dat wanneer je procentueel naar mijn kansen kijkt, het meer de kant van Novak op gaat. Maar ik heb kansen. Als ik die niet zou zien, dan hoef ik de baan niet op te gaan."

Wimbledon | Van Rijthoven staat in de tweede ronde - “Het verschil is dat ik probeer te genieten”

Wimbledon
Tennis | "Had van iedereen behalve Djokovic gewonnen" - Kyrgios over verloren Wimbledon-finale
28/07/2022 OM 09:40

De weg vrij

De 25-jarige Nederlander, die vrijdag in drie sets won van Nikoloz Basilashvili, beseft dat Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp de weg voor hem hebben vrijgemaakt. "Zij hebben mij laten zien dat het mogelijk is om je met de besten te kunnen meten door ver te komen op grote toernooien. Botic kwam zelfs als qualifier tot de kwartfinale op de US Open."
Wilander wilde ook van Van Rijthoven weten waarom hij zo goed speelt op gras. "Mijn service is perfect op deze ondergrond. Ook blijven de ballen laag en kan ik veel 'back and slice' spelen. Ik houd van gras."

Wimbledon | Samenvatting van oppermachtige partij Van Rijthoven in derde ronde

Waar kijk je?

Vanaf maandag 27 juni t/m zondag 10 juli strijden de beste tennissers op het hoofdtoernooi voor eeuwige roem op het heilige gras van Wimbledon. Mis niks van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij via discovery+.
Wimbledon
Wimbledon | “Ik heb tennis niet nodig om gelukkig te zijn” - Federer een jaar na zijn laatste partij
12/07/2022 OM 15:53
Wimbledon
Wimbledon | “De opluchting is groot” - Djokovic kan het nog steeds en keert terug aan de top
12/07/2022 OM 10:42